_Nikki értékelése


>!
_Nikki
Adam Bray: Marvel – Amiről tudnod kell és tudni érdemes

"Az első, amit mindenképp meg kell jegyeznem a könyvvel kapcsolatban, az a minőségi kiadás. A masszív külső egy színes, szagos… de inkább színes és tényleg igazán látványos belsőt takar. Első pillantásra beleszerettem a legkülönbözőbb képregényekből válogatott képek és az ötletesen tördelt szövegrészek kombinációjába, szóval rettentő izgalommal vártam, hogy végül sort keríthessek az olvasására is.

A logikusan felépített fejezetek sorra veszik a legfontosabb szuperhősöket és gonosztevőket, a belőlük verbuválódott csapatokat, de a különböző helyszínekről, ikonikus tárgyakról és a legnagyobb hatással bíró eseményekről is szó esik. Személy szerint imádtam, amikor ismerős információkra bukkantam (és ha a filmekért rajongtok, már akkor titeket is érhet majd ilyen meglepetés!), de a külön örömöt ezúttal az jelentette, hogy rengeteg olyan tudnivaló is helyet kapott, amikkel eddig még nem rendelkeztem (mondjuk ez nem is olyan nehéz… :P). A válogatott tények és a szórakoztató, nem egyszer humoros érdekességek, a képekkel ötvözve tökéletesen megfelelnek azon célnak, hogy ne csak átvezessék a leendő fiatal olvasókat az adaptációk világából a képregények rengetegébe, de az idősebb korosztály is részben legalább megtalálhassa a számításait. Az olvasás során rengeteg új karaktert és csapatot ismertem meg, valamint olyan alternatív cselekményszálakat, amiknek eredetijét remélem egyszer a polcomon fogom tudni. Az egyik ilyen kedvencem amikor szeretett hőseinket visszarepítik 1602-be, az Erzsébet-kori Európába és ehhez a korszakhoz idomulva lesz például Amerika Kapitányból Rojhaz, a rejtélyes amerikai őslakos indián, Nick Furyból Sir Nicholas Fury, Erzsébet királynő kémmestere vagy Fenegyerekből Matthew Murdoch, a vak vándorénekesnek álcázott zsoldos… Izgalmasan hangzik, nem igaz? :)

A pozitívumok ellenére is van néhány negatívum, ami mellett viszont nem tudok elmenni szó nélkül. Hiába az ötletes tördelés, a szép grafika, a szövegelhelyezés sajnos borzalmasra sikerült. Jó lett volna ha mondjuk alapul veszik a képregények szövegbuborékjainak olvasási sorrendjét, mert itt egyszerűen követhetetlenné válnak a véletlenszerűen elhelyezett információk… Nincs köztük semmilyen kapcsolódási pont és ezért előfordul, hogy értetlenül olvasol olyan eseményekről, amiknek az előzménye egy másik, jóval odébb elhelyezett buborékban található.
Ha pedig értelmetlennek tűnő információk, akkor sajnos azt is meg kell jegyeznem, hogy bár a legérdekesebb dolgokból igyekszik mindig szemezni a könyv, sokszor ezek mindenféle magyarázat nélkül, a kontextusokból kiemelve kerülnek leírásra és ezért laikusként érhetetlenné válnak bizonyos részek (például a Multiverzum nagypályásait összegyűjtő rész számomra teljes káosz volt…)."

A teljes értékelés » https://nemfelunkakonyvektol.blogspot.com/2019/07/adam-…

2 hozzászólás

Adam Bray: Marvel – Amiről tudnod kell és tudni érdemes

Adam Bray: Marvel – Amiről tudnod kell és tudni érdemes

Úgy gondolod, mindent tudsz a Marvel-képregények világáról? Akár igen, akár nem a válaszod, ettől a könyvtől garantáltan eláll a lélegzeted!
Az Amiről tudnod kell és tudni érdemes izgalmas és kevésbé közismert tényeket vonultat fel a Marvel-képregénysorozatok több évtizedes történetéből. Hány színvariációja létezik Hulknak, mitől olyan különleges Csodakapitány macskája, és miként tett szert egy béka Thor mitikus erejére? Ebből a csodás, képregények stílusát idéző könyvből megtudhatod!

Hirdetés