Nyctea P értékelése


Nyctea P>!
Ittzés Laura: Nyolc perc

Ez az idei évem eddigi legjobb olvasmányélménye és legnagyobb meglepetése!
Teljesen letaglózott az izgalmas történet, a keserédes hangulat, a múltbeli eseményeket körüllengő titokzatosság és a gyönyörű nyelvezet. Zseniális megoldás volt, ahogy a fizikai jelenségek szimbólummá váltak és keretet adtak a történetnek.

Ittzés Laurának ez az első könyve, de a kiforrott stílust, a mesteri történetszövést és a remek karakterábrázolást már befutott írók is megirigyelhetnék. Remélem, olvashatok még tőle valamit.
Ezt a könyvet pedig jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szereti a szórakoztató, ám irodalmi igényességgel megírt, csodálatos gondolatokat tartalmazó regényeket.

3 hozzászólás

Ittzés Laura: Nyolc perc

Ittzés Laura: Nyolc perc

Hanna harminchárom éves magyar nő, aki a német középosztály kényelmes és biztonságos életét éli Sylt szigetén, egy lakóházzá alakított világítótoronyban. Nyomasztó kamaszkori élményeiről senkinek sem mesél, még a férjének sem. Nincs más vágya, mint hogy pár hónap múlva nyugalomban megszülje első gyermekét.

Egy nap megjelennek a világítótorony körül a német titkosszolgálat emberei. Hanna megtudja, hogy Tobias Müller, a magyar hírszerzés egykori magas rangú tisztje előző este meghalt egy Berlin környéki autóbalesetben. A nő úgy dönt, hogy – férje tiltakozása ellenére – azonnal hazautazik Magyarországra, és felteszi végre azokat a kérdéseket, amelyekre már régóta tudja a választ.

Hirdetés