Lisie87 P értékelése


Lisie87 P>!
Laurell K. Hamilton: Tigrisvadászat

Na, ez már felfelé ívelő rész volt, nem olyan, ami egy ideje volt a sorozatban ( és ahogy látom ez után lesz is még). Anita elutazott és szerencsére nem vitt magával senkit és bejön a képbe Edward, akit amúgy nagyon bírok! Gyilkosságok, nyomozások. Kevés, sőőőt minimális szexuális tartalom ( ami amúgy nincs ellenemre, mert szeretem a paranormális románcot, de aki ismeri Anitát, az tudja, hogy azért ő már sok-sok határt túllépett).
Ez mind szép és jó, és bizalomra adott okot, egészen addig amíg rájöttem, hogy a sok intim jeleneten és lelkizésen kívül, már az is nagyon-nagyon zavar ebben a sorozatban, hogy a szereplők képesek megállni hosszú időre és a semmiről (egyfajta lelkizés ez is) hosszú oldalakat dumálni. Anita mit érez XY mellékszereplő iránt és ez hogy bonyolítja a dolgokat, bla-bla-bla-bla és a semmit elemzik sorokon át és csak dumálnak és dumálnak.
A másik ami RETTENETESEN irritált a könyvben, hogy akárhová megy Anita, mindenki megkérdezi tőle, hogy tényleg ennyi pasival van együtt? Hát hogy van ez? Vele is lefekszik? Komolyan, random idegenek miért vájkálnak így szemtől szembe a másik magánéletében. És egy idő után már rohadt unalmas, hogy mindenki ezt akarja tudni. És erre még rátesz egy lapáttal az írónő a hímsoviniszta megjegyzésekkel és megnyilvánulásokkal a férfi karakterektől. De a nőket sem kíméli, mert ahány mellékszereplő nő felbukkant a könyvben, az mind nyálcsorgató, agyatlan liba lett, ahogy meglátta Anita testőreit, munkatársait, pasijait. Elismerem, ha látok egy jóképű férfit, én is megnézem egy picit hosszabban és akár még buja gondolataim is támadhatnak ( :D ) de nem megyek oda és támadom le, azért mert 5 mp-re megáll a szereplő gárda egy újabb adag lelkizésért.
Lehet belefáradtam ebbe a sorozatba és már csak a negatívumokat tudom érzékelni benne, de ennyire ne legyen már egysíkú minden felbukkanó szereplő. És nem kell minden második oldalon emlékeztetni az olvasókat, hogy igen…Anitának töménytelen pasija van.
Letudva a nehezebb részt, kicsit gyengének éreztem, hogy spoiler


Laurell K. Hamilton: Tigrisvadászat

Laurell K. Hamilton: Tigrisvadászat

Sorozatgyilkos szedi áldozatait az Államok északnyugati vidékén, módszere kegyetlen és bestiális. A helyi rendőrség arra gyanakszik, hogy „szörnyetegek” is részt vettek a gyilkosságokban, ezért Anita Blake és Ted Forrester rendőrbírók segítségét kéri, hiszen náluk jobban senki nem ismeri igazán a szörnyetegek természetét. Akik közül néhány igenis valóságos.

Minden Sötétségek Anyjának halottnak kellene lennie, de csak a testét pusztították el. Most új porhüvelyre van szüksége, és neki éppen Anita Blake testére fáj a foga.

Edward szerint a sorozatgyilkosságok azt az egyetlen célt szolgálják, hogy Anitát a valaha volt legveszedelmesebb vámpír közelébe csalogassák. S a fajtájuk közt hiába tartják Edwardot a „Halálnak”, Anitát pedig a „Hóhérnak”, most mindennél nagyobb bajban vannak, mert Anyuci Drága eredt a nyomukba, hogy az egyikükkel végezzen, a másikuknak pedig megszállja testét, nem törődve azzal, hogy közben hány ártatlan embernek kell meghalnia.

Hirdetés