Zsoofia értékelése


Zsoofia>!
David Gemmell: Éjféli sólyom

Mindig félek belemenni egy új Gemmell-könyvbe, aztán 10 oldal alatt legördül a félelem a vállamról. Ha egy embert kellene megneveznem a világon, aki a lehető legolvasmányosabban ír, az David Gemmell.

Erősségei közé tartozik, hogy hihetetlenül kidolgozott érzelmi hátterű karaktereket alkot meg, és olyan vonásokat is hajlandó húzni nekik, amiket más szerzők hősöknek nem adnak. Nincsenek fekete-fehér figurák, minden főszereplője más, egyedi. Főleg a mentor Haragért rajongtam, ilyen apukát mindenkinek <3 Minden karakter döntéseket hoz és élnie kell a következményeivel. Különösen tetszett a csavar, hogy a Rómában/Kővárosban fejét felütő új vallás, ami az életet és a megbocsátást hirdeti, egy hölgy vezetése alatt áll.

Mindenkinek szeretettel nyomom le a torkán a szerző bármely könyvét.

1 hozzászólás

David Gemmell: Éjféli sólyom

David Gemmell: Éjféli sólyom

Az epikus történet egy ifjú esküvésével veszi kezdetét: „Mondd meg neki, hogy egy napon kivágom azt az ocsmány szívét.” Aki mondja, nem más, mint Átok, a Fattyú, a Farkasfejű törvényen kívüli. A hűtlenségből fogant ifjú, akinek neve maga is romlást jelent, a riganték harcosai között nevelkedett. Azok sokra tartják harci képességeit, de félnek a szívében dühöngő erőszaktól.

Tizenhét évvel születése után, saját magára rótt száműzetése során Átok igazi patkányfészekbe kerül: a hatalmas Kővárosba. Itt, ahol a gladiátorok a megélhetésért ölnek, a Karmazsin Papok megteremtették rémuralmukat, annyi rosszindulatot és gyűlöletet hintve el, ami több száz életen át is kitarthat. Ám itt élnek a szorongatott Fakultusz hívei is, akiket a titokzatos Fátylas Úrnő vezet, és akik megpróbálják a szeretet filozófiáját gyakorolni.

A végső bosszúra törő Átok arra készül, hogy csatlakozzon a Kőváros mítoszát elpusztító ütközethez. A vérontás napjai egyre közelednek, és a legyőzetlen harcos király – Connavar, a legendás Démonpenge – fiának harcolnia kell, hogy megmentse világát.

Az Éjféli Sólyom tovább szövi a riganték lenyűgöző meséjét, mely a Kard A Viharbannal kezdődött, és megerősíti azt, hogy David Gemmell a heroikus fantasy egyik leglebilincselőbb kortárs alkotója volt.

Hirdetés