Allanon értékelése


Allanon>!
Nicholas Eames: A Wadon királyai

Ez a könyv, hamisítatlan fantasy. Jók a karakterek, érdekes a történet, tele van harccal, megható részletekkel, és egy csipet varázslattal. A világot nem ismertem meg behatóbban, de szerintem a regény megírásakor nem is volt ez cél. A lényekkel kapcsolatban csak kapkodtam a fejem, hiszen olyan sokszínűre sikeredtek, hogy nem tudtam behatárolni, honnan szedte az író őket. Aztán rájöttem, hogy mindenhonnan és még azon túlról is egy kicsit. :) Felváltva nevettem, könnyeztem, izgultam és aggódtam. Nagyon kellemes élmény volt olvasni. Csak egy dolog zavart kissé, bár ez valószínűleg az én hibám. Nem nagyon értettem, hogy miért kellett beletenni ezt a frontemberes, bandás dolgot. Engem kicsit megakasztott. Szerencsére nem lett túltolva. Ami még a regény előnyére válik, hogy csinált egy levezetést a regény végére az író. Nem csak simán vége lett a történetnek egy robbanással, hanem hagyta lecsengeni egy kicsit az olvasót. Csak ajánlani tudom.


Nicholas Eames: A Wadon királyai

Nicholas Eames: A Wadon királyai

A dicsőség sosem megy ki a divatból!

Egykor legendás harcosok voltak. Clay Cooper és bandája, a Saga a legjobbak között is a legjobb volt. Rettegték a nevüket, világszerte a zsoldoscsapatok királyainak számítottak.

Aztán szögre akasztották a kardot, megnősültek, megöregedtek, elhíztak, alkoholisták lettek – súlyos esetben mind a négy egyszerre. A dicső időknek mindörökre vége, marad a család és merengés az elmúlt szép napok felett.

Egy nap azonban Gabriel, az egykori frontember kopogtat be Clay ajtaján végső kétségbeesésében: a lánya ugyanis a világ túlsó felén rekedt egy város falai közt, amelyet szörnyek hordája ostromol.

A két férfinek össze kell szednie a bandát egy utolsó turnéra, hogy együtt átvágjanak a Belwadonon. Biztosak lehetnek benne: elvadult kannibálok, fejvadászok, bosszúszomjas istenek és mindenféle szörnyeteg állja majd útjukat. A legnagyobb veszélyt azonban maga a Horda jelenti. Ha Clay és a banda le akarják győzni, ismét hinniük kell abban – és el kell hitetniük öregedő társaikkal és a feltörekvő ifjakkal egyaránt –, hogy érdemes mindent kockára tenni a mindenkori zsoldosok legértékesebb fizetségéért: az örök dicsőségért.

Induljon hát a búcsúturné!