Marée_Noire értékelése


Marée_Noire>!
Laurell K. Hamilton: Elátkozott kígyók

Továbbra is tartja a kedvenc státuszt ;) Bár itt-ott éreztem bizonytalanságokat a fordításban, volt pár fura szóhasználat, de nem volt olyan zavaró, hogy kizökkentsen. :)
A sorozat legidegesítőbb karakterét ismerhettem meg, Dixie olyan szinten irritáló volt, hogy kábé már százszor felrúgtam volna a végére, egyszerűen nem értettem, miért finomkodnak és tötymörögnek ennyit vele, ahelyett, hogy kicsapták volna, mint macskát sz*rni…Ilyen viselkedésre nem lehet semmilyen mentség, a személyes nyomora sem, az ég kíméljen az ilyen „baráttól”! :O
A szex teljesen elhanyagolható mennyiségű volt, kifejezetten minimális, így a hangulata nekem némileg a régi AB-könyveket idézte, kivéve, hogy szerencsére Anita sokkal stabilabb lett majdnem minden téren. ;) Tetszett, hogy Bernardoról és Edwardról is többet tudtunk meg. :)


Laurell K. Hamilton: Elátkozott kígyók

Laurell K. Hamilton: Elátkozott kígyók

A rendőrbíró és vámpírhóhér Anita Blake abban a hitben él, hogy neki a természetfelettiek világa nem mutathat már semmi újat. Amikor azonban két vérleopárd szerelme, Micah és Nathaniel társaságában a legjobb barátja, Edward esküvőjére repül Florida legdélibb csücskébe, és azt tervezi, hogy hosszú évek óta most először végre felhőtlenül fog nyaralni a vőlegényeivel, hirtelen azzal szembesül, hogy még soha nem tévedett ekkorát.

A szállodából elrabolnak egy lányt, és bár Anita nem szeretné beleártani magát a bűnügybe, végül a bűnügy rántja magához őt. Amikor ugyanis előkerül a holttest, az esküvőre érkezett rendőrbírók kötelességüknek tartják, hogy segítsenek a nyomozásban, mert a gyilkosságot minden jel szerint nem emberi lény követte el. Arra azonban senki sem készült fel, hogy még maga Anita is tanácstalanul áll a nyomok előtt…

A környéken ugyanakkor évszázadok óta él egy család, akit különös átok sújt, és akik éppen Micah és a Koalíció segítségét kérték végső kétségbeesésükben. Képtelenek ugyanis együtt élni azzal a soha eddig nem ismert átokkal, amely vadul tekergő mérgeskígyók kupacává változtatja a testrészeiket. Vajon csak véletlen, hogy éppen itt élnek ők is? Lehet közük a gyilkossághoz? És miért keverednek gyanúba Anita vőlegényei?

Hirdetés