Razor P értékelése


Razor P>!
Allen Newman – Eric Muldoom: Dúvadak

11 év telt el a Codric eseményei óta, a dergán farkas utazása során ezúttal a Mytheronban található Csaragba érkezik, ahol aztán egy Kigyópap felbérli egy nem épp egyszerű küldetés végrehajtására: egy drén nemest kellene megszöktetni a büntetőtelepként szolgáló márványbányából, ahonnét nem igazán szokás élve visszajönni. Codric gyors bejutását elintézik, a többi már rá van bízva. Codric szerencséjére ekkor kerül a bányába a regény másik főszereplője, Csarag kegyvesztett hóhéra, Jamir Urzate is, aki a rabtársa lesz. Együtt talán lesz esélyük megszökni.
Nos innét aztán jön minden, ami elkél egy szórakoztató fantasy regénybe: harc, árulás, szörnyek, törpék, spoiler!, egy jókora csata, na és persze Codric ezúttal is egy nem szokványos szexuális élményben részesül spoiler.
Ahogy fent említettem, a regénynek két főszereplője van, ezáltal a történet is többször hosszabb időkre elágazott. Feltételezem, hogy Codric – Muldoom és Urzate – Newman lehetett a felosztás, de olvasás közben nem igazán éreztem stílusbeli különbséget, jó munkát végeztek az Író Urak.
Aki egy könnyed, nem fél tégla fantasyre vágyik, annak érdemes próbát tenni a regénnyel, bármiféle világismeret nélkül neki lehet esni.

>!
Cherubion, 2003
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 963934687X
6 hozzászólás

Allen Newman – Eric Muldoom: Dúvadak

Allen Newman – Eric Muldoom: Dúvadak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ezer éve már, hogy a guarniborgi csatában a drének legyőzték a Kígyópapok seregét. A Nagydrén birodalom azóta összeomlott, és a hüllőfajzatok végre elérkezettnek látják az időt arra, hogy előbújjanak márványtornyaik rejtekéből és ősi mágiájukkal hatalmas birodalmat hasítsanak ki maguknak Maldiberan testéből.

A világ sorsa két különös férfi kezébe kerül; és bár még nem tudják, egyedül ők képesek meghiúsítani a Kígyópapok tervét: egyikük Jamir Urzate, a hatalmas termetű moleztrán hóhér, másikuk pedig Codric, a dergán zsoldos, akiket a balszerencse egymáshoz láncol.

Codric és Urzate előtt a jövő kiismerhetetlen homályba borul: amikor a csaragi márványbányában kényszermunkára fogják őket, még nem sejtik, milyen veszedelmes út áll előttük. Vajon mit tartogat számukra a Jégnász konstelláció éve, amely vérrel és sötét cselszövéssel írja be magát Worluk történelmébe?

Hirdetés