ViveEe P értékelése


ViveEe P>!
Margaret Weis – Tracy Hickman: A tavaszi hajnal sárkányai

Kis kompániánk kalandjai még mindig szétvállva, több szálon haladva folytatódnak.
Laurana sosem várt szerepet kap, amiben szerintem remekül helytáll, kivéve amikor a szerelem nevében szerintem egy nagy butaságot követ el. Kova és Tass a két teljesen ellentétes jellemű, mégis szerintem remek páros pedig támogatja. Nem várt segítség is jön, aminek én nagyon örültem.
Másik oldalon Tanis csatlakozik Raistlinékhez, és egy kis tengeri kalamajkába kerülünk velük. Tetszett ez a rész.
Annyira klasszikus volt nekem ez az egész történet, kedveltem nagy vonalakban, bár nekem számos karakterrel voltak gondjaim, főleg Tanis karaktere volt az, aki abszolút nem az a személyiség, akit én szívesen feltétel nélkül bárhova követnék, de mégis megkapta ezt a szerepet. Raistlin is számomra az egyáltalán nem kedvelhető karakter, nem tükröződött benne számomra sem a magas tudás, az éleslátás, a bölcsesség, vagy bármi, szimplán a rettenetes keserűrés, gonoszság. A szerelmi szálak kezelése sem volt jó.
De ezeket Tass, Kova és Caramon karaktere egész szépen ellensúlyozta.
Meglepődtem, hogy az ő száluk ezzel a kötettel véget ért, látva hogy van még a sorozatból két rész, de valahol nem baj.
Voltak szépen lezárt szálak, voltak kevésbé, volt amiből bármi lehet még, és nem feltétlenül boldog befejezés, volt ami nagyon nagy kérdésnek megmaradt bennem.
Amit annyira nem értek, és lehet csak nagyon figyelmetlen voltam az a végével kapcsolatos: spoiler
Ennek ellenére örültem, hogy elolvastam ezeket a könyveket, bár így már nem biztos, hogy az Új nemzedék története érdekel.


Margaret Weis – Tracy Hickman: A tavaszi hajnal sárkányai

Margaret Weis – Tracy Hickman: A tavaszi hajnal sárkányai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Közeleg a tavasz, és a természet lassú ébredésével felvirrad a remény is. Mindenre elszánt hőseink most már a Sárkánydárda birtokában elkeseredett, végső ütközetre indulnak a dühödt sárkányhad ellen. A lovagot és a barbárt, a harcost és a félelfet, a törpét és a surranót, de még a sötét lelkű mágust is kétségek gyötrik. Személyes drámákat élnek át, melyekkel mihamarabb meg kell birkózniuk, hogy képesek legyenek legyőzni Takhisist, a Sötétség Királynőjét.

Hirdetés