Nikolett0907 P értékelése


>!
Nikolett0907 P
Vladimir Weaver: 13+1

„Azt mondta, hogy az életben az erő csak egyfajta képesség. És minden képességnek van egy ellensége. Ha ugyanazok a képességek feszülnek egymásnak, akkor nyilván az győz, akinek az a képessége erősebb. De ha valami egészen mást alkalmazunk, akkor hiába erős valaki valamiben, mert ha megtaláljuk azt a képességet, ami épp annak az ellenszere, akkor győzhetünk felette.”

Na jó, én tényleg „mindenevőnek” tartom magam könyv stílusokat tekintve, de van az a műfaj, amihez be kell látnom, – vagy azért, mert nem olvastam eleget belőle, vagy mert nő vagyok, vagy csak azért, mert eddig nem érdeklődtem a téma iránt, – de oly mindegy is mi az oka, kevés vagyok.
Minimális a háttér ismeretem és bár megpróbálom elképzelni, ha nincs meg az adott tudás, még is mit erőlködök?

Így az első pár oldalnál levert a víz, nekem ez nem fog menni és kész ennyi.
De, mint lenni szokott csak tovább olvastam és azt vettem észre nem csak értem, de tanulok és mindemellett, egy olyan világ képe sejlik fel szemeim előtt, amelyben bár nem élnék, mégis élvezettel merültem el és minden pillanatában érdeklődve szemléltem.

Az első fejezet már egy energia bomba, legalább is a számomra az volt.
Bele gondoltam, hogy mi történt és én mit éreznék akkor, és megborzongtam.

A második fejezetben, bár izgultam, mégis ott volt a kétség, akarom én ezt, de aztán akartam és bár volt egy rész, amit a kényes gyomrom nem akart befogadni, mégis túllendültem rajta.

Aztán eljött a következő fejezet, és már nem volt megállás.
Illetve ez így nem igaz, mert majd egy hétre félre kellett tegyem a könyvet, ugyanis hangulatilag képtelen voltam vissza találni a helyes irányba, de ez semmit nem von le a könyv értékéből.

Ez egy egyedi világ, minden miniméterével és apró, pici részletével együtt, elképesztő részletgazdagon táródik fel az olvasó lelki szeme előtt.
Alap esetben nem szeretem, ha ennyire alaposan magyarázó leírással találkozom, de valljuk be, ehhez a világhoz egy külön útmutató kell, amit a kedves író kérés nélkül a kezünkbe is ad.

De eltértem a lényegtől.
Mint írtam nagyon egyedi világképet kaptam.
A cselekmény szál szépen felépített.
Egyetlen egy percre sem engedi olvasóját megpihenni, sőt gúnyosan szinte az arcomba nevetett, hogy" pihensz majd a sírban, barátocskám".
És én, ahogy lenni szokott dühödten, vicsorítva kaptam a lehetőség után, de mégis csak „ő” győzött.
Mert a kezeimhez ragasztotta a kötetet, egyszerűen képtelen voltam letenni.
Sőt nem csak, hogy nem akartam lerakni, kétszer egymás után el is olvastam.

Az első olvasási tapasztalatom tulajdonképpen annyi, hogy egy új képet kaptam egy távoli jövőről, és nagyon élveztem az olvasást.
A másodiknál viszont részlet gazdag lett, amiről eddig csak a felszínt kapargattam, most már ezer színnel gazdagította tudásomat, és nem akartam, hogy vége legyen.

A karakter mániám is szépen adagolva, telítettség érzetet hagyott lelkemben.
Mert bizony a szereplők értelmesek, ki – ki a maga szerepe szerint, de nem éreztem, hogy idegesítenének, sőt be kell valljam, kialakult bennem egy halmaz állapot, mindenkit máshova elhelyezve, néha változtatva, de mindig szem előtt tartva.

Kedves Író úr!

Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy olvashattam az első „gyermekedet”.
Bár bátor voltam és beleugrottam az olvasásba, bennem volt a félsz, mire is vállalkoztam.
Nem csak azért, mert ismeretlen szerzővel van dolgom, hanem a fülszöveg olvasása után, a kíváncsiságom meggyőzött, mégis ebből egy nagyon jó történet is lehet, de egy botrányosan rossz is.
Szerencsémre az előbbit kaptam.
Úgy gondolom sokunknak remek fantáziája van, hisz minél több könyvet olvasunk, annál szélesebb a tudásunk, és élénkebb a fantáziánk.
Mégis író nem terem minden bokorban, a jó meg tényleg igazán ritka.
Bár itt meg kell jegyezzem, van aki így születik, ráérzésként tud fantasztikusat alkotni, de a legtöbb alkotónak ez nem adatik meg, mégis hiszem, hogy sok gyakorlással ez az eredmény elérhető.
Hogy te melyik kategória vagy, nem tudom, de azt igen, hogy eszedbe ne jusson itt megállni, mert kitépem a hajam.
Először is, ilyen véget nem írunk, hacsak nem akarod, hogy tömegek induljanak meg feléd, írjál!!
Másodszorra, ha egy olyan olvasót, akinek azért ez a típusú írás nem „bejáratott” mégis eltudod érni, hogy beleragadjon az olvasás mocsarába, akkor méltán merem leírni, hogy tudsz valamit.
Ha mást nem azt mindenképpen, hogy egy vasszívű, sokszor morgó női olvasót, a világod rabjává tegyél.
Ezennel felajánlom azon szolgálataimat, miszerint hirdetem az „igét”!

Egy szó mint száz, emberek tessék elolvasni, mert igen csak jó kezdő kötet!!

Ami pedig az alkotót illeti, emelem kalapomat.

Üdv. Egy morcos, de érdeklődő olvasód!

U.I: Az első ami megfogott a borító.
Nem tudom ki tervezte, de minden elismerésem.
Természetesen nem csak ezért, de egy saját példányt illik beszereznem!

Kedvenc!♥

6 hozzászólás

Vladimir Weaver: 13+1

Vladimir Weaver: 13+1

…azt nem tudni, hogy történetünk vajon a távoli jövőben vagy a régmúltban játszódik-e. Csak egy bizonyos, hogy a Mynodis bolygó az, ahová elröpít a 13+1.
A sok világégés után egy látszólag nyugalmas korszakot kezdenek az emberek, ahol mindenki munkája szükséges, és mindenki viszonylagos biztonságban és elismerésben, jó életet élhet. De vajon mi van a felszín alatt? Ha élhetnél egy olyan életet, ahol nem leszel soha beteg, alig öregszel és akár örökké élhetsz, akkor mi az amit megtennél érte?
Vajon ezért cserébe odaadnád-e az egész életed?
13 osztályba kerülhetsz, ahol az alsóbb osztályokhoz tartozók és a felsőbb osztályok életszínvonala között akkora szakadék tátong, amelyet el sem tudnak képzelni a kisemberek.
Ree Vox a legszegényebbek osztályába született bele. Egyszer az életében viszont minden ember választhat jó és rossz, gazdag és szegény élet között. Ezután az „Osztályok” között már nincs lehetőség az átjárásra.
Ree úgy döntött, hogy egy boldog, de szegény életet fog élni szerelmével, azonban semmi nem úgy történik, ahogy eltervezte.
De talán van, ami még a halálnál is rosszabb! Vajon az örök élet a legtöbb, amit kívánni lehet?
Izgalom, kaland, szerelem, harc és minden más, amit még csak el sem tudsz képzelni. Ülj le, és kapaszkodj, mert kezdődik.

Hirdetés