pveronika  értékelése


pveronika >!
Emma Scott: A Five-Minute Life

Nagyon különleges és lebilincselő volt ez a könyv, és talán nem is meglepő, hogy Emma Scott-nak ismét sikerült levennie a lábamról.

Thea egy tehetséges festőművész, aki utolsó évét tölti a művészeti egyetemen. Ő egy szeleburdi, vidám természetű lány, aki mindig viccel, akit mindenki szeret, és aki előtt ott áll az egész élet. De aztán egy baleset örökre megváltoztat mindent. Nemcsak a szüleit veszíti el a tragédiában, de a jövőjét is, ugyanis egy olyan fajta amnéziája lesz, amely során csak 5 percig képes megőrizni a memóriáját.

Amikor Jim Whelan állást kap a Blue Ridge szanatóriumban, nem is sejti, hogy milyen kihívások várnak majd rá, azt pedig végképp nem, hogy a legnagyobb próbatétel számára az lesz, hogy távol tartsa magát Thea Hughes-tól, aki már két éve éli itt a mindennapjait. Jim-et első pillanattól kezdve vonzza valami a lányhoz, és majd belehal, hogy nem tud neki segíteni. 5 perc. Csupán ennyi jár nekik. Vajon elegendő lesz?

Nagyon érdekes és izgalmas volt ez a történet, ami rengeteg kérdést vetett fel, és nagyon elgondolkoztató is volt. Milyen lehet, ha csupán 5 percbe van bezárva az egész életed? Ha folyton ugyanazok a gondolatok jutnak eszedbe, és ugyanazokat a kérdéseket teszed fel újra és újra és újra? Ha nincs jövőd az 5 percen túl és nincs emléked az előző 5 percről? Nagyon szerettem az 50 első randit, de ez a történet még annál is jobban tetszett. Kiemelkedőek voltak a karakterek és nagyon jó volt, hogy olykor Thea gondolataiba is betekintést nyerhettünk. A történet orvosi része nagyon érdekfeszítő volt, és abszolút hitelesnek tűnt, bár ha jól sejtem, nagyrészt fikció volt.

Végig drukkoltam a szereplőknek, izgultam értük és Emma Scott stílusa ismét gondoskodott róla, hogy ne tudjam letenni ezt a könyvet. Egyedülálló és fantasztikus történet volt, amit a legőszintébben ajánlok!

2 hozzászólás

Emma Scott: A Five-Minute Life

Emma Scott: A Five-Minute Life

Remember us…when I can't.

Thea Hughes has five minutes to live.

A car accident stole her parents and left her with the second-worst documented case of amnesia in the world. She now has only minutes of experiences, of consciousness, of life…before her memory is wiped clean. The once effervescent artist with a promising future is reduced to scribbling with pens and paper, living an empty, quiet life, three hundred seconds at a time.

Jim Whelan is on autopilot.

A foster kid shuffled around the system since birth, he's lived his entire life without knowing love…and it's taken its toll--until he learned to fight back, carry his armor, and keep his head down.

Working as an orderly in the Blue Ridge Sanitarium, deep in Virginia countryside, Jim looked up…and found Thea.

When Thea has the chance to break free of her five-minute prison with a risky, experimental surgery, it could lead them both to an epic love they never thought possible… or one that could require the ultimate sacrifice.

Hirdetés