gumicukor értékelése


>!
gumicukor
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a spenótos halálpite

Sokat gondolkoztam rajta, hogy hány csillagot adjak erre a könyvre, mert nagyon nem olyan volt, mint amire számítottam. Sokkal több nyomozást vártam, komolyabb könyvre számítottam. Ehhez képest egy bájos, igazi nyári strandos olvasmányt kaptam, mindenféle komolyság nélkül. Amikor ez realizálódott bennem, onnantól szerettem, de azért nem tudtam teljesen letenni a várokozásaimat. Végül a 4 csillag mellett döntöttem, és valószínűleg szépen lassan elolvasgatom a sorozat többi könyvét is kikapcsolódásképpen nehezebb olvasmányok között. (Remélem a többi részben több lesz azért a nyomozás.)


M. C. Beaton: Agatha Raisin és a spenótos halálpite

M. C. Beaton: Agatha Raisin és a spenótos halálpite

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Agatha Raisin, az egyedülálló, célratörő reklámügynök eladja cégét, felszámolja londoni életét és leköltözik a mesés nyugalmú, festői Cotswoldsba. Ám a vágyott életről kiderül, hogy borzalmasan unalmas. Agatha, hogy unalmát elűzze, benevez a helyi pitesütő versenyre. Mivel fogalma sincs sütésről-főzésről, vesz egy kész pitét a londoni ismerős boltban, és sajátjaként nevezi be. Még a zsűri elnökét, a helybeli Cummings-Browne ezredest is megpróbálja megvesztegetni, de nem ő nyer. Ám a verseny végeztével az ezredes hazaviszi a süteményt, megeszi és meghal. Kiderül, hogy a pite spenótjába gyilkos csomorika keveredett. A rendőrség ugyan véletlen balesetként zárja le az ügyet, ám Agatha gyilkosságra gyanakszik és nyomozni kezd…

A skót írónő regénye – mint valamennyi Agatha Raisin könyv – pompás, izgalmas krimi, nagyszerű szatíra a londoni és a vidéki életről, remek karakterekkel és pergő, fordulatos cselekménnyel. Az amatőr detektív remekül megrajzolt figuráját kritikusok és a rajongók egyaránt megszerették, a sorozat már a 21. kötetnél tart.

Hirdetés