Habók P értékelése


>!
Habók P
Szabó Borbála – Varró Dániel: Líra és Epika

Ha Varró Dani, akkor a szokásos kérdés – kinek is írta az épp aktuálist? Mert a mese, az gyerekeknek való. De ezeket a poénokat nem hiszem, hogy értik Ha viszont a nagyobbaknak, akkor elég lapos a történet – bár ezt (nálam) a nyelvi humor feledteti . De azt hiszem, ez igazából a középiskolásoknak és a gyereklelkű felnőtteknek szól. (Azt hiszem, nem én vagyok az egyetlen, akinek a versek dallama, ritmusa , stílusa hol a Szeptember végén-t, hol az Ódát, idézik.- persze gúnyolódásjelben.) Csak egy kis morgás hozzá – azért az epika nem azonos a hivatalnoki bikkfanyelvvel…Ja, és a szereplők – kedves az ifjú pár, élveztem a képeket zagyváló Szinesztéziát, de ahogy az egy jó kis komédiába illik, itt is a legfontosabb szereplő a cserfes és cselszövő szobalány, pardon, ezúttal udvarhölgy. (Ja, és azt az Próza márkit sokáig nem fogom megbocsátani nekik…)

2 hozzászólás

Szabó Borbála – Varró Dániel: Líra és Epika

Szabó Borbála – Varró Dániel: Líra és Epika

Szabó Borbála író és Varró Dániel költő közösen szabott-varrott drámája (ami a Budapest Bábszínház műsoráról ismerős lehet) két ellenséges országról, a kifinomult és költői Líriáról és a szikár gyakorlatias Epikumról, valamint Líra herceg és Epika királykisasszony szerelméről szól.

A kicsiknek izgalmas mese, a kicsit nagyobbaknak akár a költészet alapjait is megtanító olvasmány, gimnazistáknak diákszínpadokon előadható színdarab zseniális illusztrációkkal.

"Igazi lírai és epikai bravúr,
sok-sok humorral!
Na jó, ebből most már elég,
kezdjük inkább el a mesét.
Dani bácsi, Bori néni
ketten fogják elmesélni.
Két országról fog ez szólni,
ha majd elmeséljük jól mi,
lesz benne egy királylány is,
mesét szőni irány máris! "

Hirdetés