kvzs P értékelése


>!
kvzs P
Tim Powers: Anubisz kapui I-II.

Bevallom, hogy semmit nem tudtam a könyvről azon kívül, hogy mi a címe, és hogy sokan szeretik (a fülszöveget sem olvastam), ezért nagyon nem erre a történetre számítottam. Az elején kicsit furcsa is volt, nehezen helyezkedtem bele a történetbe, a kor(ok)ba, az egyedi mágia világába. Szerencsére hamar elkapott a könyv hangulata, és onnantól rettenetesen élveztem a groteszk, parodisztikus Londont, a zseniális időhurkokat, és a játékot a valós irodalmi alakokkal, és történelmi eseményekkel. Ami viszont végig zavart, hogy nem nagyon találtam fogódzót a mágiájához, és túl sokszor gondolkoztam így el a hogyanokon.
A döccenőink ellenére azonban maximálisan egyet tudok érteni a könyv rajongóival: ritka az, aki ennyire zseniálisan tud zsonglőrködni a korokkal, a szereplőkkel, az időutazás buktatóival, és a valóság és fikció keverékével.


Tim Powers: Anubisz kapui I-II.

Tim Powers: Anubisz kapui I-II.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy ősi, egyiptomi mágus, akinek hatalma képes megváltoztatni az egész világ történelmét… Napjaink milliárdosa, aki rejtélyes módon visszautazik Angliába, 1810-be… Egy testek között vándorló vérfarkas, aki ölni is képes, csak hogy megőrizhesse titkát… Lord Byron, akit arra programoztak: gyilkolja meg György Királyt… És a történet hőse, Doyle Professzor, akinek fogalma sincs, mibe csöppent, amikor elvállalja Samule Taylor Coleridge tanítását…

A valaha született legjobb történelmi fantasy, mely méltán lett a rajongók millióinak kedvence!

Hirdetés