elge76 értékelése


elge76>!
Dan Abnett: Hereticus

Jelentés a Castellán szubszektorból, M41.412.
6729-es adatblokk, 16-os biztonsági kulcs.

Eisenhorn inkvizítor több fájdalmat és szenvedést volt kénytelen elviselni, mint amennyit egy épeszű ember kibírhatna, és ez sajnos egy életre rajta hagyta a szigillumait.
A végső tettek és azok sötét praktikái felülírták a józan ész minden tettét és gondolatát. Elkeseredett lépésekre szánta el magát, egy életre megbánt döntéseket kellett meghoznia, kárhozatra ítélt életek százai díszítik a pusztulásba vezető utat, melyen végig kellett taposnia, hogy bebizonyíthassa végső igazát.
Démoni praktikákat volt kénytelen alkalmazni, az emberiség leggyűlöltebb ellenségeinek rutinját, magáért a Terra népéért folytatott harcban az eretnekekkel szemben.
Nagyuram, egy ilyen helyzetből még egy inkvizítor sem tud jól kijönni.

És mégis, valahol mélyen egyet kell értenem vele (az Istencsászár bocsásson meg nekem ezért), még ha fel is fordul a gyomrom ezektől az istenkáromló tettektől, mert ezeket a szentségtelen döntéseket és tetteket kellett meghoznia és véghez vinnie, hogy az Impérium igazának érvényt szerezhessen, még ha ezzel a gyűlölt sötét praktikákat és a Káosz erejét is magához kellett szólítania.
Radikálissá válni egyfajta szentségtelen tett az Istencsászár (legyen áldott a neve) szemében, de mégis megkövetelte ezt a helyzet súlyossága. Eisenhorn pedig hajlandó volt feláldozni mindent és mindenkit az igaz cél érdekében. Mélységesen megvethető döntéseket kellett meghoznia, mely ambivalens döntések a szó jelentéséhez köthető eredményeket produkáltak, tulajdonképpen tűzzel harcolt a tűz ellen, hogy végül sikeresen célt érhessen. De vajon egy ilyen helyzetben beszélhetünk-e sikerekről?
Gyűlölöm és mégis felnézek rá ezekért a döntéseiért, mert ugyan mit számít pár ezernyi élet, ha másik több milliót menthetünk meg vele? Számít-e egyáltalán? A kérdésekre nincs megfelelő válaszom.


Dan Abnett: Hereticus

Dan Abnett: Hereticus

Az Inkvizíció évezredek óta vívja titkos háborúját az emberiség ellenségeivel – az idegenekkel, a démonokkal és az eretnekekkel. Amikor egy régi vérbosszú váratlan és gyilkos fordulatot vesz, hogy mentse a saját és társai életét, Eisenhorn olyan lépésre kényszerül ami beláthatatlan következményekkel jár.
Vajon meddig harcolhat az Inkvizítor a Káosz ellen, míg maga is azzá nem válik, aminek az elpusztítására felesküdött?…