GytAnett értékelése


GytAnett>!
Gabriella Eld: Talpig feketében

Ez az 5 csillag inkább megelőlegező, mert annak ellenére, hogy nagyon tetszett, érezhető volt rajta, hogy inkább bevezetés.
Már tavaly is szemeztem ezzel a könyvvel. Nem tudtam róla semmit, csak annyit, hogy nagyon tetszik a borítója, illetve hogy a figyeltjeim sorra pakolták kívánság- vagy várólistára a könyvet. Még csak fülszöveget sem olvastam, de vonzott. Most pedig a Merítés-díj ifjúsági kategóriájában „versenyző” a második rész, úgyhogy ezt isteni jelnek vettem, gyorsan be is szereztem.
Unatkozni egy fél pillanatig sem kellett, minden egyes oldalon történt valami. Rettentő mérges voltam, hogy egyszerűen a külvilág nem hagyott békén, így 20 oldalnál többet egyszerre nem volt lehetőségem olvasni.
Gyakorlatilag az első oldalon belecsaptunk a lecsóba, akkor még csak pislogtam, hogy tulajdonképpen mi is van? Ki az az Alaska, ki az az Igor? Végül egészen gyorsan megtudunk mindent, értendő ezalatt a világfelépítés is. Nagyon tetszett, hogy tényleg a valódi világról van szó, csak egy kicsi plusz csavart kapott, ami már igazán feldobta a valóságot. Nem mondom, hogy nem maradtak bennem a világgal kapcsolatban kérdőjelek, de remélem, hogy a későbbi kötetekre válaszokat kapok, de mégsem, akkor sem keseredek el, mert hát mit várunk 140 oldaltól? :) Igen, tudom, a írók nem szeretik ezt olvasni, de tényleg rövid volt. Szívesen olvastam volna még tovább, az a szerencse, hogy a második rész is a kezem ügyében van.
Egyelőre a szereplők még nem bírtak teljesen a szívemhez nőni, de abban biztos vagyok, hogy Igornak nem lesz nehéz dolga, ő kifejezetten jó úton jár.
A váltott szemszögű írásmód miatt is nagyon pörgősek voltak az események. Lényegében alig pár óráról szól a könyv, de nagyon tartalmas pár óra volt. :D
Alaskával még barátkoznom kell, ő az extrém introvertáltságával egy kicsit távolabb áll tőlem. Kasja meg egy igazi badass lány, akinek aztán tisztességesen van mindenről véleménye! Ő már egy kicsit túl sok, de nem lesz vele sem gond, mert kedvelhetőek voltak. Herr Wulf pedig a bölcs öregember, szerintem minden történetbe kell egy ilyen szereplő. :D


Gabriella Eld: Talpig feketében

Gabriella Eld: Talpig feketében

Az Impérium legfőbb alapszabálya: az Adottsághasználókat el kell távolítani a társadalomból.

Amikor Igor Blankenschwiftet a katonai rendőrök elkapják az utcán, bilincsbe verik és megkínozzák, tudja, hogy óriási bajban van. Akár a rábízott, titkos küldemény, akár az addig sikeresen rejtegetett adottsága az ok, menekülnie kell, erre pedig az egyetlen esélye egy öngyilkos akció.

Alaska Jones tizennégy napja ki sem lépett a lakásából, amikor egy feketébe öltözött idegen beesik az ablakán. Egyvalamit biztosan tud: ha a katonai rendőrség utoléri, Igor halott ember lesz, és őt is gondolkodás nélkül magával rántja.

Mindezek tetejébe érkezik a fenyegetés, amely rengeteg ember pusztulását ígéri, és veszélyesebb, mint ahogy azt a két Adottsághasználó fiú a legmerészebb álmaiban gondolta volna…