helsinkimagyarimado értékelése


>!
helsinkimagyarimado
Nagyváthy János: A Krivántól Kamcsatkáig

Király könyv. Bár a hegymászós történetek mindig jók szokták lenni. Ez a sport nagyon veszedelmes és küzdelmes. Csak a legbátrabbak és a legszívósabbak tudják véghez vinni a kitűzött célokat. Van egy emberünk, aki vágyik a kihívásokra. Sok helyen jár a világban és nagyon jó leírásokat ad a kalandjairól.

Jó stílusban ír a szerző, öröm olvasni. A képek is nagyon szépek a műben, jól szemlélteti a helyszíneket. Összességében brutál jó könyv, érdemes elolvasni. Nekem bejött, szerintem nagyon élvezhető sztorik alkotják!


Nagyváthy János: A Krivántól Kamcsatkáig

Nagyváthy János: A Krivántól Kamcsatkáig

Több mint húsz éve járok a hegyekbe. A Tátrában kezdtem a zord csúcsokkal ismerkedni, amit hamarosan alpesi túrák követtek. E könyvben először ezekről a kiruccanásokról írok pár epizódot, majd a barlangok mélyére hívom az Olvasót. Nem sokáig maradunk azonban a denevérek közt, egy nagy ugrással az Ararát környékére és a Kaukázusba látogatunk el. Még nagyobb ugrással a füstölgő Kamcsatka-félszigetre repülünk, ami jóllehet a címadó legtávolabbi, ám korántsem az utolsó általam felkeresett vidék. Ezután Közép-Ázsia mesés városaiban és a Pamírban, majd ismét az Alpokban barangolhatunk. Végül a kuriózumnak számító Iránba invitálom az érdeklődőket. Noha ez az utolsó helyszín, de csupán a könyv ér véget 1995-ben, az élmények azóta is szépen gyarapodnak… A kötet lapjain elmesélem, miképp kezdtem ismerkedni az alpinizmussal. Nem hagytam ki a néha csak jókora adag szerencsének köszönhetően átvészelt, meleg helyzetek említését sem. Bízom abban, hogy a belőlük levont tanulságok mások számára is hasznosak lehetnek. Gondolataimnak szintén nem szabtam határt, cserébe viszont olykor háttérbe szorult a túrahelyszínek részletes bemutatása. Önmagamhoz hűen egy kis túrakalauz jelleget is beleszőttem a könyvbe. Bár e tényezőknek is köszönhetően a szokásos formájú útikönyvektől némileg eltér, de mindez remélem nem zavarja majd az Olvasót! A szerző

Hirdetés