ViveEe P értékelése


ViveEe P>!
Brandon Sanderson: Az Elmúlás Pántjai

Ez a rész érdekesebb és izgalmasabb volt, mint az előző. Még mindig a Ködszerzet trilógia a legjobb, de ez a későbbi kor is nagyon megnyerő tud lenni.
Szépen megférnek egymás mellett a történelem hősei, a hit, és a technológia.
Wax újabb kalandra indul társaival, ami elvezet a nagyvárosból a külső területekre, aztán a végekre.
Nagy az elégedetlenség, összeesküvők mozgatják a szálakat és a hatalom átformálására törekszenek. Már ez is érdekes lehet, de bekerül a képlete valami régi és valami új.
Felfedeznek egy új technológiát, egy fejlettebb népet, de egy régi kor nagyhatalmú ereklyéjének felkutatása a legfontosabb.
Még mindig nagyon élvezem Wax miket ki tud hozni a két képességéből, de azért nekem hiányoznak a ködszerzet képesség adta lehetőségek. De lehet még ez is eljöhet.
Minden karakter számomra teljesen rendben van, Steris nagyon meglepő, és rendkívül színvonalas módon nem a hisztis poggyász szerepét kapta, hanem egy teljesen képességei mértékével tudatában lévő nőt, aki nagyon sok kellemes meglepetést okoz. Szeretem Sanderson karakterábrázolásait, különösen a nőkét. És számomra Wayne is a vékony pengeélnek még a szórakoztató oldalán van. Nem semmi a fickó.
Remélem hamarosan kijön külföldön a következő rész, aztán jöhet itthon is minél hamarabb.


Brandon Sanderson: Az Elmúlás Pántjai

Brandon Sanderson: Az Elmúlás Pántjai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Háromszáz évvel a Ködszerzet-trilógia után Scadrial a modern kor küszöbén áll – vasútvonalak egészítik ki a csatornákat, elektromos világítás ad fényt az utcákon és a vagyonosok otthonaiban, az első acélvázas felhőkarcolók pedig egymással versenyezve törnek az ég felé.
Az Elmúlás Pántjai az Uralkodó legendás fémelméi; a történetek szerint az Uralkodó hatalmával ruházzák fel viselőjüket. Létezésükben csupán maroknyian hisznek. Egy napon aztán egy kandra kutató tér vissza Elendelbe, és az általa készített képek mintha a Pántokat ábrázolnák, valamint szövegeket egy olyan nyelven, amelyet senki sem ismer. Waxillium Ladrian feladata, hogy délre utazzon Új-Seran városába és nyomozni kezdjen a titokzatos felfedezéssel kapcsolatban. Az úton azonban olyan információk birtokába jut, amelyek nagybátyja, Edwarn, és a Pakli nevű rejtélyes szervezet valódi céljaira vethetnek fényt…

Hirdetés