Gergely_Balázs_Nagy értékelése


>!
Gergely_Balázs_Nagy
Szabó Ildikó Angéla: Éjjeli ellető

Annak ellenére, hogy a történelem sose tartozott a kedvenceim közé, ez a könyv mégis magával ragadott. Három nap alatt végeztem vele, nem lehet letenni!


Szabó Ildikó Angéla: Éjjeli ellető

Szabó Ildikó Angéla: Éjjeli ellető

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A regény megtörtént esetet dolgoz fel.
1951. április, Magyarország. Megkezdődtek a fővárosban a kitelepítések. Az értelmiségi és nemesi családok nemkívánatos elemekké váltak. Korra és nemre való tekintet nélkül, minimális csomagjaikkal kerültek polgári otthonaikból vidéki száműzetésbe. Dr. Szabó Miklós törvényszéki bírót két kicsi gyermekével és feleségével Újszilvásra deportálták. Egy grófi család is felkerült a listára, akiket nem csak vagyonuktól, de nemesi rangjuktól is megfosztottak. Hogyan élik meg a drámai változást? Mit szólnak ehhez a meghurcolt kulák családok, akik kénytelenek befogadni a fővárosi üldözötteket? A szálakat Sztálin mozgatja, a magyar politikai elit kifogástalan bábjai főszereplésével, élükön Rákosi Mátyással és Gerő Ernővel. Szerelem, árulás, születés és halál – az élet körforgása soha nem áll meg.
Történelmünk eme apró szégyenfoltjáról a mai napig nem sokat tudunk. Ezt az űrt tölti be a debütáló szerző hiánypótló regénye.

Hirdetés