Hintafa P értékelése


>!
Hintafa P
Jesztl József – Lencse Máté: Jól játszani

Akár kezdhetnénk is úgy, hogy: Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy különleges erdő, amiben játékos katicák, békák, manócskák éltek… A kirándulás végére, az erdő túlsó oldalán pedig előbukkan egy új játékos. A két elismert játékpedagógus a kötet bevezetőjében összeszedetten és szépen levezet minden, kezdők számára lényeges tudnivalót, a társasozás hatékony szabálymagyarázatától, néhány alapfogásig. A technológián túl valójában sokkal többet kapunk: bátorítást és kedvet!

Bizalom és a biztatás csillan meg a szerzők soraiban, amit csak azok értenek meg, akik tudják milyen jó érzés -akár naponta- leülni a gyerekkel és játszani Látni azt, hogy mennyit fejlődnek, milyen büszkék magukra, amikor saját erejükből köszönhetően legyőzik anyát, vagy apát… Olyan önbizalomfröccs ez, ami az iskolában és azon túl is komoly előnyt jelent majd.

A 7 játék mindegyike nagyon egyszerű (már 6 éves kortól tolhatjátok) rövid játékidejű, nem titkoltan egy-két klasszikus játék átdolgozása, újratervezett, gyerekbarát változatával ismerkedhettek meg. Vörös Jutka rajzai gyönyörű, erőteljes színeivel és apró ötleteivel elbűvöltek.
Bővebben: https://hintafa.blog.hu/2019/06/18/jesztl_jozsef_-lencs…

14 hozzászólás

Jesztl József – Lencse Máté: Jól játszani

Jesztl József – Lencse Máté: Jól játszani

Nem tudtok úgy együtt játszani, hogy ne legyen veszekedés a vége? Mindig a nagyobb testvér nyer, és ezért a kisebbnek nincs kedve játszani?

Ebben a könyvben 7 táblás játékot találtok: a játékok alapját olyan közismert, klasszikus játékok adják, mint az amőba, a sakk vagy a dáma, de mindegyik alaposan meg van csavarva! Ráadásul mindegyikhez három variációt is bemutatunk, amelyek kisebb-nagyobb előnyt nyújtanak a gyengébb játékosnak. Jesztl József és Lencse Máté játékpedagógusok megmutatják, hogyan lehet jól játszani, úgy, hogy a kezdők, kisebbek is egyenrangúan szálljanak be a játékba, mégis megmaradjon a játék izgalma, és mindenki kihozza magából a legtöbbet. Játék közben még azt is megtanulják a gyerekek, hogy milyen érzés esélyt adni és elfogadni az előnyt.

Gyerekeknek és felnőtteknek

Hirdetés