TiaManta  értékelése


>!
TiaManta 
Sebastien de Castell: Az áruló pengéje

Nagyon könnyen haladtam Az áruló pengéjével, mivel elég olvasmányos, és az író sem tötörészik sokat egy helyszínen általában. Kivétel az egyik szál, ami megérdemelte, hogy foglalkozzon vele, mert azon apróság körül forog minden. Még tetszett is ez a tempó, és az a komorabb hangulat amit képviselt. Hozott magával pár nagyon hatásos jelenetet, amit jó iránynak éreztem.
Aztán mikor ez véget ért, sajnos a korábbi gyorsabb galopp eszeveszettségbe kap át.
Kapkodós. Talán így jellemezhetem leginkább ezt a kötetet. Bedob néha olyan random dolgokat, amiknek nincs eléggé megágyazva, és néha egyszerűen úgy tűnik nem volt jobb megoldása. Bár ha említett is xy dolgot, nem foglalkozott vele eleget, hogy személy szerint ne érezzem magam WTF helyzetben. Amikkel még pár oldalon keresztül el kellet volna merengeni, azt letudta pár szóval. Mikor becsuktam arra jutottam, hogy szimplán nem illet a vége ehhez a regényhez.
Sumsumsum:
Végül is félig meddig lezártnak érezhetjük a történetet, ha úgy nézünk hogy egy szál megvan.
Nem bántam meg, hogy a kezembe akadt.
Lehet ebből még valami, ha az alkotó fejlődik, a regényei lezárásával.


Sebastien de Castell: Az áruló pengéje

Sebastien de Castell: Az áruló pengéje

A király halott. A rendet feloszlatták. Az ország szétesőben. A munkaadónkat pedig megölték… De esküszöm, nem mi voltunk!

Tristia királya halott. Egykor az országot törvénytudó elit harcosok, az uralkodó Öregkabátosai járták, hogy fenntartsák a rendet, amíg szélnek nem eresztették őket. Falcio Val Mond és két vándorbíró társa, Kest és Brasti ezekben a zűrzavaros időkben testőrként biztosítanak kíséretet egy nemes úr számára, aki viszont nem hajlandó kifizetni őket. Már csak akkor lehetne rosszabb a helyzet, ha megbízójuk holtan feküdne a padlón, miközben a tettes a gyanút rájuk terelő bizonyítékokat helyezne el a gyilkosság helyszínén. De… várjunk csak! Hiszen pontosan ez is történik!

Eközben a világ legromlottabb városában összeesküvést szőnek a trón megszerzéséért. A gondosan megtervezett gyilkosságsorozatot egy árván maradt kislány halála zárná le, romba döntve mindent, amiért a három jóbarát korábban küzdött. Ám ahhoz, hogy betartsák Paelis királynak tett végső ígéretüket, és utolsó küldetésükként leleplezzék a cselszövést és megmentsék a lány életét, újra egyesíteniük kell az Öregkabátosokat. Ebben a harcban kizárólag legendás kabátjukra és kardjukra támaszkodhatnak: a nemesek zsarnokká, a lovagok haramiákká lettek, ők pedig egyedül az árulók pengéjében bízhatnak.

Sebastian de Castell Gemmell-díjra jelölt debütálásával indul az utóbbi évek egyik legsikeresebb és legnagyobb tetszést arató epikus fantasysorozata.

Hirdetés