Csoszi értékelése


Csoszi>!
Marian Keyes: A Mercy Close-i rejtély

Sajnálom, hogy ez a könyv kicsit alul értékelt. Egyik Walsh lány története sem rózsaszín, habos-babos, csupa derű és napfény. Talán ez spoiler volt a legkeményebb. Helent 19 éves, nagyszájú, vidám, merész, kicsit csipkelődő lányként ismertem meg a sorozat kezdetén. Eltelt tizenöt év, és ebből a lányból egy idegroncs nő lett. Teljesen ledöbbentem! Atyaég, mi történt vele??? És csak olvastam, és olvastam, és egyszerűen nem tudtam letenni a könyvet. Annyira érdekes volt, ahogy a depresszióról írt, meg Helen gondolatairól, halálvágyáról. Lépten-nyomon dobálózunk ezzel a szóval spoiler, sokat hallunk róla, de most vált számomra kézzelfoghatóvá, hogy valójában milyen rohadt egy betegség, mennyire komolyan kell venni, és micsoda mélységekbe zuhanhat az ember. Nagyon szurkoltam Helen-nek, hogy sikerüljön végre összekapni magát és talpra állnia. Közben pedig a nyomozása is élvezetes volt.
Összességében egy remek sorozatot ismerhettem meg. Az egész család a szívemhez nőtt. Nagyon kíváncsi lennék Walsh mami történetére. Igazán kiadhatnák magyarul.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
576 oldal · ISBN: 9789633832707

Marian Keyes: A Mercy Close-i rejtély

Marian Keyes: A Mercy Close-i rejtély

Helen Walsh nem hisz a félelemben – szerinte a félelmet csak a férfiak találták ki azért, hogy megkaparinthassák az összes pénzt meg a jobb állásokat –, de most úgy érzi, kezd kicsúszni a lába alól a talaj. A magánnyomozói karrierje zuhanópályára állt, ki kellett költöznie a lakásából, ráadásul rég elfeledett démonok kezdtek újra a felszínre kerülni az életében. Felbukkan például az elbűvölő, de megbízhatatlan volt barátja, Jay Parker, aki egy eltűnt személyes esettel keresi fel. Helen meg van szorulva – annyira, hogy nemrég vissza kellett költöznie a szüleihez –, Jay pedig dúskál a pénzben. Akit meg kellene találni, nem más, mint Wayne Diffney, a Laddz nevű egykori fiúcsapat „Dilis" tagja. Wayne a Mercy Close-beli otthonából tűnt el, és életbevágóan fontos, hogy előkerüljön, mivel a Laddz újra összeáll, és öt nap múlva kezdődő, háromestés, telt házas koncertsorozatra készül. Helen és Jay kapcsolata annak idején csúnya véget ért, és Helennek esze ágában sincs bármit is újrakezdeni. Egyébként is új barátja van azóta, a szexi nyomozó, Artie Devlin személyében, és jól mennek a dolgok kettejük közt, bár a pasi ex-felesége nem eléggé ex, a kamasz fia meg ki nem állhatja Helent. Jay felbukkanása olyan érzéseket kavar fel Helenben, amikről azt hitte, már rég maga mögött hagyta őket. Helen a saját játékszabályait követve sötét, csillogó világba kerül, ahol a legnagyobb ellensége a saját gondolatai lesznek. Egyre inkább eltávolodik mindenkitől, mígnem már csak egyetlen embert érez közel magához, Wayne-t, akivel soha életében nem találkozott. Lenyűgöző, megható és nagyon, nagyon vicces könyv A Mercy Close-i rejtély, nem hasonlít egyetlen más regényre sem, a bátor, érzékeny és felvágott nyelvű Helen Walsh pedig napjaink tökéletes hősnője.