luthienlovemagic IP értékelése


>!
luthienlovemagic IP
Gaura Ágnes: Embertelen jó

Gaura Ágnes: Embertelen jó Boriverzum és más történetek

Bajban vagyok, mert nagyon akartam szeretni ezt a kötetet, főleg a bevezető elolvasása után. Nagyon tetszett, hogy a szerző írt a történetek keletkezéséről, ezzel némiképp bevonva az olvasókat az alkotási folyamatba. Azonban ennek ellenére nem tudtam maradéktalanul szeretni ezt a kötetet. A Szörnyek között novellák zöme nem igazán tudott megmozgatni, főleg azért, mert kissé döcögött az írásmód. Szerintem nem találta az író a fókuszt. Olyan érzésem volt, hogy random történetek kerültek egymás után, nem éreztem benne semmi koncepciót, sorrendiséget, ami a kötet többi részében megvolt. Csak egy-két novella volt, ami ebből a részből emlékezetes. Igazából örültem, mikor eljutottam a Boriverzumos novellákig, mert akkor újra eszembe jutott, hogy miért is szeretem Gaura Ágnest, mint írót. Ezekben a történetekben újra élt, visszajött a már jól ismert és általam nagyon szeretett írói hang, és ez kitartott a Moszkva téri történeteknél és a Szívhangok résznél is. Ez a három rész kedvenc lett, nem tudnék közülük igazán választania. Talán a Moszkva téri történetek felé húz a szívem, mert azok igazán különlegesre sikerültek.

Bővebben (a bejegyzés spoilert tartalmaz):
https://luthienkonyvvilaga.blogspot.com/2019/06/gaura-a…


Gaura Ágnes: Embertelen jó

Gaura Ágnes: Embertelen jó

Vajon mit kotyvaszt két vámpírizálódott vegyész egy poszt-apokaliptikus világban? Mit keres egy zombi angyal ott, ahol már senki sem hisz a jóban? Mennyire hasznos egy tünde, ha sorozatgyilkos után kell nyomozni egy vámpírok- és emberlakta városban? Hogyan néz ki egy újságcikk, ha épp egy vámpír szerkesztő keze karmai közé kerül?

A fantázia misztikus tereibe pillantás mindig a saját világunkról mesél, függetlenül attól, hogy vámpírok, tündérek, angyalok, vagy épp a Pokoli Dimenzió teremtményei kerülnek fókuszba. A nagy sikerű Borbíró Borbála-sorozat szerzője ezúttal a novelláin keresztül mutatja meg mindennapjaink fantasztikumát és abszurditását – múltban, jelenben és jövőben egyaránt. Alternatív világokban játszódó elbeszélései az emberi természetről mesélnek; Moszkva-téri történetei jelenkorunk pokoljárását mutatják; sci-fi szövegei pedig makacsul az emberre, és nem az őt körülölelő tudományra és idegen világra összpontosítanak. A kötetet a Boriverzum írásai teszik teljessé, a régi novellák mellett új színekkel gazdagítva a sorozat történéseit.

Embertelen és jó – ilyen ez a világ, amiről Gaura Ágnes ír, hol a tőle megszokott humorral, hol egészen új hangot mutatva olvasóinak.

Hirdetés