gyuszi64 értékelése


gyuszi64>!
Edgar Rice Burroughs: Tarzan és az őrült

Egy idő után gyanús lett, hogy már olvastam, de hát sajnos annyira nem maradandó a könyv…

Rendkívül egyszerű, naiv történet, melyben minden fekete vagy fehér; minimális karakterfejlődéssel, maximális (hihetetlen) koincidenciákkal. Csak a kaland, a cselekmény számít; nem számoltam sem a halottakat, sem a fordulatokat, de amikor egy komplett csatát (és következményeit) sima két sorban intézett el a szerző, kezdtem magam idegenül érezni… (És kiszámoltam, hány oldal van még hátra.)

Érdekes, a Tarzan-sorozat cca első tíz kötete 80% fölött van, a második tíz pedig rendre alatta. A mai napig emlékszem egy-egy jelenetre a korábbi kötetekből (pedig a 70-es évek közepén olvastam…), míg ennél a kötetnél azt érzem, hogy a posztumusz kiadás oka egyértelműen a gyengesége, a korabeli kiadó ezt anno nem vállalhatta fel.

Pedig vannak figyelemreméltó jelek. Amikor a szerző elvonatkoztat, egész jól tud írni; egy másik érdekes részlet például a spanyol polgárháború megjelenése; vagy később spoiler egész érdekes erkölcsi kérdések és válaszok szerepelnek.

A könyvre ráraktam az ifjúsági címkét.


Edgar Rice Burroughs: Tarzan és az őrült

5.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Edgar Rice Burroughs: Tarzan és az őrült

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Megperdülnek a dobok, és a sötét dzsungel fölött messze száll a hihetetlen, félelmetes üzenet: Tarzan ellenség lett! Öljétek meg! A fehérek vérdíjat tűztek ki a fejére, a bennszülöttek lándzsákkal lesnek rá, egyedül az állatok érzik, hogy a Dzsungel Királya nem változhatott meg.
Ki hát az a különös fehér ember, aki Tarzannak hazudja magát, és aki nagy majmok csapatával járja a dzsungelt?
Az igazi Tarzan csak annyit tud, hogy el kell pusztítania. A kannibálok földjén át vezet az útja ellensége után, Afrika sötét mélyére, ahol szinte megállt az idő. Összecsapások és intrikák gátolják, körülötte barátság és szerelem szövődik, vannak, akiket a kapzsiság hajt veszélybe.

Csodálatos és szinte elképzelhetetlen kalandok során menekülnek meg hőseink, és győzi le Tarzan eddigi legnagyobb ellenségét: önmagát.

A Tarzan és az őrült a remek sorozat legújabb, magyarul még meg nem jelent kötete. A megtestesült kaland!