bartok_brigitta P értékelése


>!
bartok_brigitta P
Christopher Golden: Uncharted – A negyedik labirintus

Elöljáróban le kell szögeznem, hogy nem ismerem a videójátékot, így azt sem tudhatom, hogy a könyv ad-e hozzá valamit a világhoz, vagy éppen nem – jómagam ennélfogva külön műként kezelem, és így is fogok róla véleményt mondani.
Kicsit értetlenül állok az alacsony százalék előtt, hiszen A negyedik labirintus egy kifejezetten izgalmas, szórakoztató kalandregény, ami úgyis képes volt végig fenntartani a figyelmemet, hogy nem vagyok a műfaj rajongója.
A cselekmény végig nyaktörő tempót diktál, és már a kezdőhangoknál sikeresen belecseppenünk egy kaland közepébe. A mozgalmasság, a dinamika végigkíséri a regényt, és segít megőrizni azt a képzetet az olvasóban, hogy ő maga is részese a nyomozásnak. A stílus szórakoztató, könnyed és humoros. A mitológia, a nyomozás, és az utazások éppen megfelelő arányban vannak elosztva ahhoz, hogy az ember ne érezze túl soknak az egészet. A szereplők nem kifejezetten kidolgozottak, de jól funkcionálnak – részesei a történéseknek, nem folyik el mellettük a cselekmény.
Nathan Drake éppen olyan főhős, akiket szeretni szoktam. Nagyszájú, ravasz, kemény, de éppen úgy megvan benne az esendőség a „bűnre”, mint minden emberben. Nagyon szerettem a beszólásait, és a szorult helyzetben is megőrzött hidegvérét. A játék miatt gondolom meg kellett őrizni az akcióhős érzetet, így hajlandó vagyok benyelni a tökéletességét, és eltekinteni attól, hogy bizonyos helyzetekben egy kicsit „túlápolt” lett a karaktere. A mentorához fűződő kapcsolata, és a Jadával folytatott szemtelen, plátói szinten megamaradt flörtölés szintén kellemes fűszerezést vittek a történésekbe.
Örültem a mitológiai elemelnek, az újra értelmezett legendáknak.
Összességében nekem tetszett a könyv. A könyv ugyan nem lett a kedvencem, de egyértelműen olyan olvasmány, amit szívesen újraolvasok majd, ha egy kis kalandozásra vágyom.


Christopher Golden: Uncharted – A negyedik labirintus

Christopher Golden: Uncharted – A negyedik labirintus

Az ókori világban élt egy mítosz egy királyról, egy kincsről és egy pokoli labirintusról. E pokol kapuja most ismét feltárul.

Nathan Drake hivatásos kincsvadászt és vakmerő kalandort New Yorkba hívja az az ember, aki mindent megtanított neki a „műtárgybegyüjtő-bizniszről”.
Victor Sullivannek szüksége van Drake segítségére, mert régi barátját, Luka Hzujak világhírű régészt holtan találták Manhattanben. Nyomukban a gyilkosokkal, Drake, Sully és Jada, Hzujak lánya egyiptomi és görögországi ásatásokon próbálják kideríteni, mi lehetett az a megdöbbentő felfedezés, amely miatt végeztek a tudóssal.
Ehhez fel kell fedniük az alkímia egyik ősi mítoszának rejtélyét, és meg kell találniuk a három régóta elveszett labirintust. Kiderül, hogy egy másik országban, egy másik kultúrában épült egy negyedik labirintus is, amely páratlan gazdagság és hatalom kulcsát rejti. A föld alatti útvesztőt rettenetes, elfeledett katonákból álló sereg, és természetesen egy szörnyeteg is őrzi. A titok pedig egyszerre kincs és méreg, paradicsom és pokol – feltéve, hogy Drake egyáltalán eljut hozzá élve.

Légy üdvözölve a negyedik labirintusban!

Hirdetés