silverlight78 értékelése


silverlight78>!
Maggie O'Farrell: Utasítások hőhullám idejére

Olvastam az írónő összes korábbi regényét, régóta vártam ezt is. Van valami Maggie O'Farrell stílusában, történeteiben, ami egyedivé teszi, amitől se nem lektűr, se nem kifejezetten szépirodalmi, nehéz és megríkat, de mégis szórakoztat. Nincsenek benne túl nagy fordulatok, vagy hatalmas konfliktusok és feloldások; talán ebben még az eddigieknél is kevesebb volt mindenből, legalábbis valami hiányérzettel tettem le a végén, de nem baj ez. És köszönöm a @gabokiado-nak, hogy meggondolták magukat :) (egy korábbi karcban érdeklődtem náluk, és akkor azt mondták, nem tervezik kiadni).


Maggie O'Farrell: Utasítások hőhullám idejére

Maggie O'Farrell: Utasítások hőhullám idejére

1976 júliusát írjuk, és London egy hőhullám szorításában vergődik. Hónapok óta nem esett, a kertek zsúfolásig vannak levéltetvekkel, a víz egy közkútból folyik, Robert Riordan pedig közli a feleségével, Grettával, hogy lemegy a sarokra újságot venni. De nem jön vissza.
Robert keresése hazahozza Gretta gyermekeit – két elhidegült nővért és egy válás szélén álló fivért, akiknek mind más-más elképzelése van arról, hogy hová mehetett az apjuk. Egyikük sem gyanítja, hogy esetleg az anyjuknak lehet rá olyan magyarázata, amelyet még most sem tud velük megosztani.

Maggie O’Farrell öt korábbi regény, a Miután elmentél, A szeretőm szerelme, a Somerset Maugham-díjat nyert A köztünk lévő távolság, a The Vanishing Act of Esme Lennox és a Costa-regénydíjas A kéz, amely először fogta az enyémet szerzője. Edinburgh-ban él.

Hirdetés