zöldelefánt P értékelése


>!
zöldelefánt P
Peter Wohlleben: Az állatok érzelmi élete

Peter Wohlleben: Az állatok érzelmi élete Szeretet, gyász, együttérzés – egy rejtett világ csodái

Nagyon tetszett a könyv. Szépen felépített, nem unalmasan részletes. Sok olyan tanulmányra hivatkozik, és támasztja alá a megfigyeléseit, vagy éppen nem ért vele egyet, amelyeket, ha nekem kellene elolvasni biztosan nem lenne ilyen érdekes, száraz lenne, nyomokban sivatagokat tartalmaznak. Éppen annyira érinti az ilyen megfigyeléseket, amennyire szükséges, és érhetően összefoglalja.
Nagyon érdekes történetek olvashatóak a könyvben. Tudtam meg új dolgokat, és jó volt azokat is olvasni amiket már tudtam. Nem éreztem unalmasnak. Lendületes, humoros, aranyos, szomorú, megdöbbentő történetek, felfedezések. A hollókról szóló információk egynémelykén meglepődtem rendesen.


Peter Wohlleben: Az állatok érzelmi élete

Peter Wohlleben: Az állatok érzelmi élete

A fák titkos élete című könyv szerzője ezúttal az állatok életének eddig ismeretlen területére kalauzol minket.
Gondoskodó, önmagát a kicsinyeiért feláldozni is képes mókus, hűséges holló, a háztetőn élvezettel „csúszdázó” varjú, szomorkodó szarvastehén – lehetnek az állatoknak is érzelmeik? Nem kizárólag az ember sajátja-e az efféle gazdagon árnyalt érzelmi élet? Peter Wohlleben, a neves német erdész a legfrissebb tudományos felismeréseket és az állatokkal kapcsolatos gazdag, személyes tapasztalatait és megfigyeléseit ötvözve bepillantást enged egy még alig feltárt világba: az erdőben és a házunk táján élő állatok bonyolult viselkedésmódjába, lelki-érzelmi életükbe. Nézőpontja – vállaltan – erősen szubjektív, megállapításainak egy részét a tudomány még nem igazolta, könyvének üzenete azonban egyértelmű: az állatok közelebb állnak hozzánk, mint hinnénk. Az állatok érzelmi élete lenyűgöző, egyben igazi szemléletformáló olvasmány.

Peter Wohlleben (1964) gyermekkora óta természetvédőnek készült. Erdőgazdálkodást tanult, több mint húsz éven át a tartományi erdőfelügyelőség alkalmazottja volt. Napjainkban az Eifel-hegységben irányít egy környezetbarát erdőgazdaságot. Számos tévéműsor vendége, előadásokat és szemináriumokat tart, több, az erdő és a természetvédelem témakörével foglalkozó könyv szerzője.