Razor SMP értékelése


Razor SMP>!
Raoul Renier: A hitehagyott

Kornya úr írásait többnyire kedvelni szoktam, az általam eddig olvasott, Sötét Mersant világán játszódó novellája is tetszett, ezért ideje volt már, hogy belekezdjek egyik fő művébe. Nos, Mersant és Steinhardt jöttek, láttak és győztek.
A középkor leírása már az elején megfogott magának, hogy aztán egész végig ne eresszen. Zsolt nagyon jól visszaadta annak az időszaknak a hangulatát minden szépségével és főleg mocskával együtt. Az emberben megfordul a gondolat, hogy ez a sok-sok okkult rend, a tárgyak és grimoárok akár a valóságban is így létezhettek, hogy aztán az inkvizíció na meg a kihalás gondoskodjon a múlt ködébe való veszésükről.
A történet kicsit darabosnak hathat, de én novellafüzérként tekintettem rá, ahol minden fejezet egy önálló kaland, több-kevesebb csatlakozási ponttal a korábban történtekhez. Ezért aztán a kötet végénél sem zavart annyira, hogy nincs igazán befejezés érzése, hisz Mersant még csak az útja elején jár.
A karakterek terén Mersant ugyan közel sem volt szimpatikus, de élvezettel olvastam a cselekedeteit, kíváncsi voltam, hogy merre visz az útja, mit is tesz. Nem finomkodott, na. Steinhardtot már jobban kedveltem, ketten együtt aztán érdekes párost alkották. A mellékszereplők érzésre kellően ki voltak dolgozva, de a többségnek egyébként is csak egy-egy epizódnyi szerep jutott.
Összességében elégedett voltam ezzel a kötettel, és mindenképp folytatni fogom a sorozatot.

>!
Delta Vision, Budapest, 2010
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639890138
2 hozzászólás

Raoul Renier: A hitehagyott

Raoul Renier: A hitehagyott

Mersant, a rettegett kardforgató, akit ismerői a Le Sinistre – Sötét – névvel illetnek, nagy múltú nemesi család sarja. Bátyja tette földönfutóvá, ő azonban szembeszegült végzetével: kitanulta a háború mesterségét, s hazatért, hogy jussát visszaszerezze. Az ősei fészkében rendezett vérfürdő után a mágusok rendjének utolsó erődjében lel menedékre. Mersant beavattatást nyer a tiltott misztériumokba, és – mikor új otthonát romba döntik – magasztos életcélt talál: bosszút esküszik az inkvizíció, az egyház és a királyok ellen, hogy a hamisság üszkéből új rendet teremtsen…

Hirdetés