Dávidmoly értékelése


Dávidmoly>!
Terry Pratchett: Rémes regiment

– Na, most kiderül, milyen anyagból van, Fenék.
Húsból, gondolta Mari.Vérből. Könnyen megvágható dolgokból.
*
Nos, ha kétségeid vannak, kezd el nyüzsögni! Katonai alapszabály. Nyüzsögj, és reménykedj, hogy hirtelen meglepetésszerű támadás ér benneteket!
*
Mari fáradtsága és rémülete valahol a lelke mélyén haraggá ötvöződött. Nem olyan benyomást keltett, mint akit az ember szívesen látott egy rászegezett számszeríj túlsó végén.
*
Azoknak a társasága, akik az igazságot keresik, mérhetetlenül kellemesebb azokénál, akik úgy hiszik, hogy már megtalálták.
*
Ordítozni kezdett a küldöncökkel, zargatta a szerencsétlen őröket, és a valóság tényeivel szembeszegülve végül kikovácsolta a céltudatosság pengéjét a pánik vörösen izzó acéljából.

Kicsit önparódiába hajló, kicsit fáradt, de Pratchett még így is szellemesen és szórakoztatóan beszél nagyon fontos dolgokról: a nők helyzetéről, a háborúról, az emberi természet esztelen hajtűkanyarjairól és sötét zsákutcáiról. És teszi azt olyan magas szinten, hogy az eredmény bárki másnak díszére válna – még ha ő tud ám ennél jobbat is.
Négy és fél csákó az ötből.


Terry Pratchett: Rémes regiment

Terry Pratchett: Rémes regiment

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hirtelen, vad ötletként kezdődött…

Mellék Marinak sietve fiúvá kellett válnia. A haját levágni és nadrágot húzni könnyű volt. De azt megtanulni, hogy nyilvánosan szellentsen meg böfögjön, és hogy úgy járjon, akár egy majom, sokkal több időt vett igénybe…

Aztán felcsapott a seregbe, és elveszett bátyja keresésére indult.

Csak épp tombol a háború. Bár mindig is tombolt valamilyen háború. És Mari a bajtársaival bármiféle kiképzés nélkül a kellős közepén találja magát – az ellenség pedig vadászik rájuk.

Az ő oldalukon ezzel szemben csupán a sereg legcsavarosabb eszű őrmestere és egy kávémániás vámpír áll. Vagyis hát… van egy Titkuk is. És ahhoz, hogy a háborút az ellenséges seregek szívében megnyerje, minden tehetségét latba kell vetnie…a Rémes regimentnek.

Hirdetés