fekiyeti79 P értékelése


>!
fekiyeti79 P
Eric Muldoom (szerk.): Elf vérrel, holdezüsttel

Péter kolléga/molytárs – @P_A_Doorman – szavaival élve:
Egy újabb Ammerúnia-gyöngyszem került a kezembe. :)

Úgy vagyok vele, hogy mindig egyszerűbb a rosszról írni, mint a jóról. Sokkal nehezebb megfogalmazni, valami mitől jó, mint azt, hogy mitől rossz. Így hát most egy ilyen rövidke, átfogó értékelésre futotta tőlem. :)

Volt egy-két novella, ami nehezebben emészthető volt számomra az átlagnál (a nyelvezete, fogalmazásmódja miatt), de a túlnyomó többséget nagyon élveztem és minden komorságuk ellenére – vagy talán éppen azért – igazán kedvemre való volt ez az antológia, melynek tartalma nagyon röviden összefoglalva:

Elátkozott szerelmek. Nemesi – vagy legalábbis előkelő – családok száműzött gyermekei, kitaszítottak, kik saját boldogságuk utáni vágytól hajtva vágnak bele életveszélyes kalandokba. Elfek, Emberek, kiknek megvan a maguk keresztje, mégis az általuk helyesnek vélt úton elindulva próbálnak szembe menni sorsukkal.

Eric Muldoomnak és barátainak megint sikerült szembesíteniük azzal a ténnyel, hogy nem mindig győz a jó (aki nem is feltétlenül jó), vagy ha győz is, sokszor hatalmas árat kell érte fizetnie.

Igazán színvonalas, érdekes és izgalmas történeteket olvashattam ismét Ammerúnia világából, amiket valahogy… egységesebbnek éreztem, mint a Hittel és vassal c. kötetben, ezért ez most egy fokkal jobban is működött, s így egy picivel jobban is tetszett annál.

1 hozzászólás

Eric Muldoom (szerk.): Elf vérrel, holdezüsttel

Eric Muldoom (szerk.): Elf vérrel, holdezüsttel

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Hét Zsarnok véráldozatot szed Hattum lakói közül. Ugyan melyik elf merészelne szembeszegülni akaratukkal?… Kalandorok, akik egy ősi vámpírfészekben rekednek. Van-e kiút ebből a csapdából?… Ibra sivatagi városában boszorkánykirályok besúgói vívják egymással élet-halál harcukat. De vajon mit tehetnek akkor, ha az Óváros halottnak hitt elf mágusa belép a küzdelembe?… Egy holdelf varázsló és egy hitehagyott erdőjáró. Egy havasi fényíjász és egy füstmágus. És Dunstan, az ostromlott vár, ami talán mindannyiuk végzetét jelenti… Végtelen labirintus, amely féltékenyen őrzi a világtól elzárt elf város, Limarion titkait. Mit remélhet a harcos, aki fejébe veszi, hogy átvág az útvesztőn, csak hogy felkutassa száműzött kedvesét?… A Halálmezsgye mögött nincsen más, csak gyilkos pusztaság: ez már a vérelfek kísértetbirodalma. Ki lehet olyan őrült, hogy átlépi e határt?

Az antológia szerzői ezúttal az Elf Császárság titokzatos peremvidékére invitálják az olvasót. A kötet felhőtlen szórakozást ígér mindazoknak, akik pár órányi vadregényes, izgalmas utazásra vágynak egy ismeretlen és misztikus világban, és kedvelik a komor, baljós hangulatú történeteket.

Hirdetés