Dominik_Blasir  értékelése


>!
Dominik_Blasir 
Rick Remender: Orgyilkos osztály 2. – Kölykök a fekete lyukból

Sokkal fókuszáltabb az első kötetnél, ami egyszerre jobb és rosszabb: egyrészt jobb, mert a koncentráltabb, szikárabb történetvezetés képes az érzelmeket, a szereplőket is jobban fókuszálni, így nem lesz annyira kaotikus-szétfolyó, mint az első; másrészt viszont rosszabb, mert szerintem a Deadly Classnek nem feltétlenül áll annyira jól ez a mostani cselekmény. Szó se róla, most is nagyon élveztem minden képkockáját, engem különösebb probléma nélkül elvisz magával a tinédzserek szerelmi élete is, hibákkal, hülyeségekkel, buta döntésekkel és örömteli momentumokkal együtt, de a Deadly Class legalább részben pont attól volt annyira lenyűgöző számomra az első kötetben, ahogy mindezt egy nagyon szélsőséges helyzetben bemutatta. Mostanra ebből elég sok minden kikopott (bízom benne: csak átmenetileg), és helyét az átlagos vette át – ami persze még mindig nem annyira átlagos, de már közelít hozzá (azért a kötet vége csodálatos).
A Craig/Loughridge páros a rajzok terén még mindig felülmúlhatatlan, a nyolcvanas évek hangulata továbbra is hibátlan – ha a folytatásban visszatér az erőszakos szédültség, újra lelkendezni fogok, addig „mindössze” csak nagyon jól szórakozok a képregényen. Még sajátos humorán is.


Rick Remender: Orgyilkos osztály 2. – Kölykök a fekete lyukból

Rick Remender: Orgyilkos osztály 2. – Kölykök a fekete lyukból

1988-at írunk. Marcus Lopez lassan berendezkedik a Haláltanok Királyi Iskolájában, a titkos elitintézetben, ahol a merénylők és hivatásos orgyilkosok következő generációját képzik. Összejött egy lánnyal, vannak barátai, és lassanként elsajátítja a gyilkolás művészetét.

Véres múltja azonban sötét árnyékot vet mindennapjaira, és kiderül, hogy még a legjobb barátai sem ismerik eléggé. Sötét titkai mindenkire végzetes fenyegetést jelentenek, aki kapcsolatban áll vele. Marcust ugyanis nem véletlenül választotta ki az intézmény igazgatója, a félelmetes Lin mester, aki már korábban is figyelemmel kísérte a sajátos képességekkel megáldott fiú tevékenységét…

RICK REMENDER (Avengers, Captain America, Tokyo Ghost) és WES CRAIG (Batman) akcióban és érzelmekben bővelkedő története a világ legsérültebb és legveszedelmesebb kamaszainak újabb kalandjaival ismerteti meg az olvasót.
Az utóbbi évek egyik legsikeresebb szerzői képregénysorozatából készült adaptáció az HBO-n is folytatódik!

A kötet a Deadly Class sorozat 7-11. számát tartalmazza.

Hirdetés