zamil értékelése


>!
zamil
Ed McDonald: Hollóvér

Ahogy megjelent szinte neki is vágtam a második résznek, így alig telt el idő a két olvasás közt, és frissek maradtak az emlékek.
Talán nem vagyok egyedül, de szerintem ez a rész még jobban is sikerült mint, az első. Ebben a részben többet tudunk meg a Kárhozatról, a Névtelenek és a Mély Királyai között dúló harcról, úgy összességében mindenről. Látjuk, hogy az elmúlt négy év alatt, a fénylányt hova emelik, szinte már istennővé, és ezzel az új vallással, hogy veszik át az uralmat. Igaz ennél sokkal több van a háttérben.
Szinte a szemünk előtt nő fel egy új Mélység Királya, aki szinte egymaga nagyobb vérontást idéz elő, mint a Nall-gépezet.
Látjuk a főhős Galharrow vívódását, ami talán meglepő is egy antihőstől, de ebbe a vívódásba úgy kapaszkodik bele, mint alkoholista a poharába.
Kapunk pár utalást arra nézve is, hogy vajon mi várható a következő részben, bár őszintén mondom ismerve az eddigi történetet, bármi megtörténhet.
Akinek tetszett az első rész, annak feltétlen a kezébe kell venni a folytatást.


Ed McDonald: Hollóvér

Ed McDonald: Hollóvér

Négy év telt el azóta, hogy a Nall-gépezet visszaverte a Mély Királyait a Kárhozatba, de a szörnyek így is tüzes esőt ontanak az égből, és más sötét erők is szervezkednek a köztársaság ellen. Új hatalom van születőben: a Fénylányként ismert, ragyogásba burkolózó szellem látomásokként jelenik meg városszerte, az őt istenítő szekta pedig egyre nagyobb erő és befolyás birtokába jut. Az eluralkodó káosz megállíthatatlan.
Galharrow és az Éjszárnyak vajmi keveset tehetnek a szekta – vagy a Névtelenek különös parancsai – ügyében, de mikor ismeretlen tettesek feltörik Szarkaláb széfjét, és nyoma vész egy rettentő hatalmú tárgynak, akkor mindent meg kell tenniük, hogy visszaszerezzék. Csakhogy ehhez válaszokra lesz szükségük, márpedig ezekért kénytelenek fejest ugrani a lidércnyomásba: a Kárhozat kellős közepébe.

Ed McDonald lehengerlő stílusban, váratlan húzásokkal bővíti ki és mélyíti el az Éjszárny veszélyekkel és pusztulással teli világát. A Hollóvér méltó folytatása 2017 egyik legjobb grimdark fantasyjének.

Hirdetés