Bleeding_Bride ISP értékelése


>!
Bleeding_Bride ISP
Gabrielle Zevin: Egy könyvmoly regényes élete

Vannak fanatikusok, akiknek bármit el lehet adni egy szóval: POE. A fülszöveget el sem olvastam, csak ez a név ugrott szembe, máris tudtam, hogy jön haza.
Sokszor szembejött már velem a kötet egyébként és biztos voltam benne, hogy giccsparádé. Lényegében nagyot nem tévedtem, tényleg giccses. Már- már egy szappanopera paródia, ha engem kérdeztek. Annyi klisés konfliktust és fordulatot felvonultat, ami egy komoly sokrészes sorozathoz is elég lenne, ezt pedig megfűszerezi könyvajánlókkal. Viszont mindezt könnyedén, élvezhetően. Az sem semmi munka, hogy ezt sikerült ízlélesen összegyúrnia.
Megmosolyogtatóan aranyos könyv, bár még egyszer nem hiszem, hogy kézbe akarnám venni.


Gabrielle Zevin: Egy könyvmoly regényes élete

Gabrielle Zevin: Egy könyvmoly regényes élete

A. J. Fikry, a kiégett könyvesboltos nehéz éveket tudhat maga mögött: meghalt a felesége; az üzlete rosszabbul megy, mint valaha; ráadásul ellopták tőle legnagyobb értékét is, egy Poe verseket tartalmazó ritka kötetet. Idővel elfordul az emberektől, és még a könyvei sem nyújtanak számára vigaszt, mert a rohamosan változó világra emlékeztetik. Egy váratlan esemény folytán viszont kénytelen lesz újrakezdeni az életét, mert egy kislányról is gondoskodnia kell. A mogorva és életunt férfi hamarosan más szemmel néz a világra, igaz barátokra lel, újra szerelmes lesz, a könyvesboltja pedig a kisváros nyüzsgő központjává alakul át.

Gabrielle Zevin jó humorérzékkel megírt, varázslatos regénye tisztelgés a könyvek világa előtt, szerelmeslevél arról, miért szeretünk olvasni és miért zárunk bizonyos embereket a szívünkbe. Nélkülözhetetlen olvasmány azoknak, akiknek a könyvek a legjobb barátai és azoknak, akik hisznek abban, hogy „senki sem különálló sziget”.

Hirdetés