Vác_nembéli_István_fia_istván értékelése


>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Szélesi Sándor: Az ellopott troll

Nem ismertem a szerzőt így nem tudtam mit is várhatok , de ennek ellenére gondoltam hogy adok neki egy esélyt. Előre szolok nem bántam meg .
Hogy miért érte meg elolvasnom ? hát lássuk.
Jó humor, izgalmas krimi, egy alternatív Magyarországon ahol király van, boszorkány/szépasszony, trollok, táltosok, sámánok stb.
Az előbb felsorolt szereplők ellenére semmi meseszerű nem volt benne ugyan úgy voltak kicsinyes csak magukra gondoló szereplők mint a mai világban, vagy ha rossz emberrel tolsz ki elintézi, hogy te szívd meg.
A szereplőkkel nem volt problémám a nyomozó, a boszi, stb egyik sem volt idegesítő, jó volt olvasni igaz nem voltak túl kibontva de van még rá idő elvileg sorozat lesz.
Ja és a legnagyobb pacsi és köszönet, hogy Panni nem egy …………………… tinédzser karakter lett akinek a halálát megváltásnak éreznéd , egy teljesen korrekt nem sok vizet zavaró mellék szereplő lett.


Szélesi Sándor: Az ellopott troll

Szélesi Sándor: Az ellopott troll

Az ellopott troll

Tóth Bercel hadnagy legnagyobb ellensége önmaga. A kissé nyers rendőrtisztnek ami a szívén, az a száján, s ez egyáltalán nem segíti a karrierjét: ezért esik meg vele, hogy egy elbaltázott rendőri intézkedés után a belügyminiszter a Teve utcai Különleges Királyi Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztályára helyezi át büntetésből, ahol rajta kívül csak varázslények és varázstudók dolgoznak. A csoportot egy harmadik szintű mágus vezeti, de van a nyomozók között garabonciás, kőmorzsoló, sámán és még egy csordásfarkas is. Bercel itt sem örvend nagy népszerűségnek, és rendre a jelentéktelenebb ügyeket kapja: történetünk kezdetén például a Margit híd tövében csövező, ámde eltűnt troll nyomára kellene rábukkannia. Az ügyről azonban hamarosan kiderül, hogy egészen magas, felsőházi körökbe vezet, és a hadnagynak egy átgondolatlan húzásával sikerül az egész országot lázba hoznia lényegében pár óra alatt – ami az okostelefonok és az internet korában nem meglepő.

S ha ez nem lenne elég, a francia Police Nationale egy tisztjét is a nyakába sózzák megfigyelőnek. A magyar származású Hanga Kriszta szépasszony, és nem kis bűbájjal bír. Tóth Bercel joggal érezheti magát kényelmetlenül, amikor az exneje és tizenötéves lánya is belekeveredik az ügybe… amelybe újfent könnyen belebukhat.

Szélesi Sándor mágikus krimije a magyar népmesei hagyományokra épít, ezzel együtt modern, humoros és végtelenül könnyed.

Hirdetés