Málnika  értékelése


>!
Málnika 
Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

”… és ha valamit, akkor azt megtanultam, hogy a boldogságot, ha eljön, meg kell ragadni.”

A Vadvirágos nyarak üde színfoltként hatott számomra az újdonságként megjelent romantikus könyvek között. Már a borító is rendkívül szemet gyönyörködtető és olvasásra ösztönző, az olvasmányos stílus pedig az első lapoktól kezdve fogva tart. A penderaki öböl varázslatos szépsége és a szerethető karakterek garantálták számomra, hogy teljesen belefeledkezzek a történetbe, majd mindig alig várjam, hogy visszatérhessek Zoe és Rose sorának alakulásához. Bár mindkét női főszereplő nagyon szimpatikus és jól eltalált, én mégis Zoe fejezeteit vártam leginkább. A két szerelmi szál kibontakozása mellett a regény második esélyről, múlt sötét árnyairól, családi tragédiákról, előítéletekről, szülők gyermekeik sorsába történő erőszakos beavatkozásáról, önsorsrontó titkokról és önérvényesítésről is szól. Bár jócskán tartalmaz romantikus jeleneteket, ezek szerencsére nem mennek át giccsbe, szívmelengető bájuk miatt lehetetlen nem drukkolni a szereplők újra megtalálandó boldogságának. A váltott szemszög, az érzelmek sokszínűsége és az izgalmas bonyodalmak pedig gondoskodnak róla, hogy sehol se laposodjon el a történet. A romantikus könyvek kedvelőnek igazi csemege.

14 hozzászólás

Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Zoe Bevan, a harmincas évei elején járó, sikeres, londoni üzletasszony nehéz döntés előtt áll: életét csak egy rendkívül kockázatos műtét mentheti meg. Mielőtt alávetné magát a beavatkozásnak, elhatározza, hogy még egyszer visszatér Cornwallba, ahol tizennégy éve – alig tizenkilenc évesen – élete legboldogabb napjait töltötte. A gondtalan nyarat azonban imádott bátyja, Chris tragikus és rejtélyes halála egyik pillanatról a másikra beárnyékolta. Zoe – immár sok-sok év után – mindenáron ki akarja deríteni, miért és hogyan halt meg a testvére azon a szörnyű nyári napon. Cornwallban találkozik élete első nagy szerelmével, Jackkel, és újra felébred benne a remény, hogy talán a férfival élheti le az életét. Ám a nyomozás során szembesülnie kell azzal, hogy a múlt árnyai a jövőt is romba dönthetik…

Kathryn Taylor izgalmakban, mély érzelmekben és fordulatokban gazdag családregénye párhuzamosan két helyszínen – a dél-angliai Cornwall megye egyik tengerparti üdülővárosában, Penderakban és Londonban – játszódik.

Hirdetés