Kuszma P értékelése


>!
Kuszma P
Takáts Péter: Miért kell Közép-Európát elpusztítani?

Takáts Péter: Miért kell Közép-Európát elpusztítani? Gondolatok a politikát és a világ eseményeit befolyásoló erőkről és azok működéséről

Ritkán szoktam ilyen kategorikusan kinyilatkoztatni valamit, de azt kell mondjam, aki ezt a könyvet elhiszi, annak pszichiátriai szakrendelésre kéne járnia. Mondjuk mindenekelőtt Takáts bácsinak kéne megnézetnie magát valakivel. Nyilván. Amúgy Takáts bácsiról tudni kell (bár a kötetben szó sincs ejtve arról, ki fia-borja ő, de a gugli a barátunk, ugye), hogy semmi köze sincs se a történelemhez, se a geopolitikához, se a filozófiához. Okleveles gépészmérnök, és eddig jobbára menedzser-könyveket írt, de egyszer csak megvilágosodott. Gondolom, pacalozás közben megjelent neki Rudolf Steiner szelleme (Rudolf Steiner szelleme bőszen tagad: „Én? A Takáts bácsit? Közelébe nem mentem!”), amitől az úriember hirtelen olyan mélységű kapcsolatot épített ki a szellemtudományokkal, hogy azóta Dr. Strange ott kucorog a lábtörlőjén, és könyörög, hogy tanítsa. A szellemtudományok elsajátításával pedig Takáts bácsi egyszeriben megértette a világmindenséget, de nem ám csak egy részét, hanem cakumpakk az egészet, bizony. Megértette, hogy egy gonosz nyugati okkult összeesküvés konkrétan Közép-Európa* elpusztítására tör. Mert csak. Biztos ő is megérezte, hogy az egyetlen dolog, ami közte és a világuralom között áll, az Takáts bácsi, és Takáts bácsit Közép-Európával együtt lehet a legegyszerűbben elpusztítani. De ne félj, magyar! Takáts bácsi ott áll a vártán, és a testével véd téged! Jobb kezében toll, bal kezében kard! Bár a jobb kezében is kard lenne! Akkor nem tudna írni.

Kérdezhetnétek, miért foglalkozom ilyen baromságokkal. Nos, mert kártékonyak. Takáts bácsi ugyanis rájött a titokra: akkorát kell hazudni, olyan szemérmetlenül, hogy már az is komikusnak tűnjön, aki meg akarja cáfolni. Itt van például ez az Economist térkép: https://moly.hu/karcok/1276007 Értjük, Takáts bácsi azt akarja megetetni velünk, hogy a szupertitkos világ-összeesküvés az Economist-ban nyilvános cikkben jelzi, hogy fel tervezi osztani a kontinenseket. Most komolyan, ki az az ostoba, aki ezt elhiszi? Ugyan hol az az Economist-cikk? Az meg már egy egészen új szint, hogy a szerző többek között egy hamisított – leellenőriztem! – Brzezinski-idézettel támasztja alá a mondandóját. Szégyen, hogy ez a könyv megjelenhetett. Szégyen, hogy ezt a könyvet van, aki megveszi.

És most elmorzsolnék egy könnycseppet az egykor patinás Püski Kiadóért, ami napjainkra bolondok játszótere lett.

* Takátsnak amúgy, mint minden jó bolondnak, vannak autonóm helyesírási szabályai is, mert ugye abcúg Akadémiai Helyesírási Szabályzat, nekünk nem parancsolsz. Például Közép-Európát következetesen közép-Európának írja, Nyugat-Európát nyugat-Európának, stb.

93 hozzászólás

Takáts Péter: Miért kell Közép-Európát elpusztítani?

Takáts Péter: Miért kell Közép-Európát elpusztítani?

Így válik aztán érthetővé az, hogy miért van teljesen elrejtve az emberek tudatossága elől az a XXI. századi politikai eseményeket teljes mértékben meghatározó és befolyásoló rendkívül fontos tény is, hogy ma a világban a harc elsősorban az anglo-amerikai körök világhatalmáért zajlik! És ami a mi számunkra ebben különösen fontos, ez a harc az anglo-amerikai hatalmi körök és a közép-európai népek között folyik! Mi közép-európai népek harcban állunk, akár tudjuk ezt, akár nem, akár akarjuk ezt, akár nem!
Miért állunk mi itt Európa közepén ennek a harcnak akaratlanul is a középpontjában? Miért támadják ma ezek az okkult körök közép-Európát, miért akarják gyengíteni és ellehetetleníteni, végső soron pedig elpusztítani?
Ez a könyv azok számára íródott, akik a fenti kérdésekre előítéletek nélkül keresik a válaszokat és készek egy új és esetleg szokatlan megközelítés befogadására is. Azoknak ajánlom ezeket a sorokat, akiket érdekelnek a napi politikai események mögött működő és ható erők, akik szeretnék megismerni a napi politikát befolyásoló, de ugyanakkor rejtett célokat és eszközöket. Azoknak, akik fel tudják és akarják vállalni a rájuk váró feladatokat és készek erőfeszítéseket tenni közép-Európa felébredése és megmentése érdekében.

Hirdetés