Allanon értékelése


Allanon>!
A. M. Aranth: Cleadur – Dobszó a ködben

Ez a könyv egy rejtélyekkel teli sulis történet fiatalokról. A. M. Aranth nagyon érzékletesen adta vissza a leg hétköznapibb események lelki részét. Teljesen életszerű és átlagos fiatalokról és azok problémáiról írt úgy, hogy elhittem, tényleg igazi, átlagos tizenévesek. ( A legtöbb regényben sajnos ezt a részét nagyon el szokták szúrni, mert vagy túlságosan felnőttes gondolkodásúnak, vagy hisztis hü*egyerekeknek mutatják be a tiniket. ) És pont ezzel az írásmóddal altatta el az éberségemet. Soha eszembe se jutott volna, hogy ide fog kifutni a történet. Ráadásul olyan hirtelen, hogy teljesen leforrázva érztem magam. A másik, ami személyesen érintett a könyvvel kapcsolatban, hogy a regényben fellelhető együttesek mindegyikét ismerem és szeretem is. Ráadásul elejtette a szerepjáték szót is, amit imádok, valamint egyetlen anime-t is megemlít ami szintén a kedvenceim közé sorolható. Olyan érzésem volt ezektől, mintha kifejezetten nekem írta volna a könyvet felületes ismeretség után. Az a meglátásom, hogy a kedves író is szereti ezeket a dolgokat, hiszen egy olyan rétegzenét, mint a Finntroll egyetlen másik könyvben se találtam még említés szinten se. Ennek a könyvnek el kell olvasnom a többi részét is.

1 hozzászólás

A. M. Aranth: Cleadur – Dobszó a ködben

A. M. Aranth: Cleadur – Dobszó a ködben

Amy Soleil élete nem egyszerű.

Nem elég a kamaszkor nehézségeivel vívott, nyomasztó állóháború, az is megkeseríti életét, hogy szinte évente új városba költöznek, új iskolákban kell bizonyítania.

Viszont azzal, hogy nem elég talpraesett, senki sem vádolhatja: amikor valami titokkal vagy rejtéllyel találkozik, azonnal fejest veti magát a megfejtésébe.

Moonshadow viszont, ahol idén kikötöttek, igazán különleges hely: az iskola ódon kastélyra emlékeztet, szinte mindig fenyegető köd gomolyog csipkés tornyai között, a portás kardot visel, az igazgató leginkább egy hatalmas, fekete pókra emlékeztet, eltűnik egy közkedvelt tanár… Sőt, még Amy szülei és nővére is máshogy emlékszik a múltra, mint ahogy az megtörtént, furcsa, sosem volt eseményekről és ismeretlen helyekről beszélnek. De legnagyobb örömére a lány hamar egy zenekar dobfelszerelése mögött találja magát, és végre bandájával a vágyott hírnév közelébe jut.

Amikor ijesztő, kék köpenybe burkolózó emberek kezdenek ólálkodni az iskola körül, akiknek valahogyan minden titokhoz közük van, Amy pedig rálel saját magára egy közösségi oldalon, újdonsült barátaival kockázatos nyomozásba kezd, hogy megtalálja az egyre sokasodó rejtélyek kulcsát… amíg még lehet.

Bizony, Amy Soleil élete egyáltalán nem egyszerű.

A Holdárnyék-sorozat első részével kezdetét veszi az izgalmas, az egész világon és történelmen átívelő kaland.

Hirdetés