Sippancs P értékelése


>!
Sippancs P
Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék

Muszáj azzal kezdenem az értékelést, hogy édes istenem, minden egyes Lazarus által kiejtett „Mrs. Dews”-ba beleborzongtam! Mint valami függő, úgy csüngtem ennek a férfinek a szavain, és esküszöm, hogy még a pihék is felálltak a karomon bizonyos beszélgetések (pl. bordélyház) alkalmával! Hoyt asszonyság valami fantasztikusat alkotott a személyében, egy látszólag rideg, az élvezeteket kedvelő (de még hogyan! ;)), belül azonban meleg, szeretnivaló lordot.
Ami a történetet illeti, teljesen levett a lábamról, a maga nemében felüdülés volt a sok báli szezon között nyomornegyedről és árvaházról olvasni. A nyomozós szál is teljesen rendben volt, én a végéig találgattam, hogy ki lehet a gyilkos, és bár egyelőre egyik Makepeace-testvér sem került igazán közel hozzám, biztos, hogy folytatni fogom a sorozatot.
Fél csillagot pedig csak azért vonok le, mert volt néhány dolog, amit vagy hiányoltam (epilógus Lazarus és Temperance részéről), vagy furának találtam (Temperance „szerelmi vallomása”).

21 hozzászólás

Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék

Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék

Egy férfi, akit az ösztönei és a vágyai vezérelnek, és egy nő, akit a múlt sötét titka kínoz. Egy izgalmakkal, szenvedéllyel és szenvedéssel teli nyomozás London leghírhedtebb nyomornegyedében, ahol bűn és vágy kéz a kézben jár. Lazarus Huntington mindig is híres volt mindennapinak éppen nem nevezhető vágyairól. Egy nap a szeretőjét holtan találják – gyilkosa különös kegyetlenséggel vette el a lány életét. A férfi úgy dönt, időt, pénzt és fáradságot nem kímélve felderíti, ki végzett a nővel. Londonnak e bűnözőktől és utcalányoktól hemzsegő nyomornegyede azonban ismeretlen terep a számára, így hát elhatározza: segítőt fogad. Választása az erényes és szemérmes özvegyre, Temperance Dewsra esik, aki a helyi árvaház vezetője. A férfi egy igen egyszerű ajánlattal áll elő: ha a nő a kalauza lesz a környéken, ő cserébe lehetőséget teremt Temperance-nak arra, hogy a csőd szélén álló árvaházat megmentse. A gyanútlan özvegy végül vállalja a feladatot, de nem is sejti, pontosan kinek és mire mondott igent… A gyilkos utáni hajsza végül nemcsak kíváncsiságát, de rég elfeledett érzéseit is felébreszti. Elizabeth Hoyt forró szenvedéllyel átitatott regényével új sorozatba kezd, amelyben feltárja a 18. századi London sötét bugyrait, az emberi vágyak és érzelmek magasságát és mélységét.

Hirdetés