Rainee értékelése


>!
Rainee
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Sokkal, sokkal, sokkal jobban tetszett, mint az első rész. Itt már jobban megismerhetőek voltak a karakterek. Még mindig kicsit kapkodós, de sokkal jobban, részletesebben, érthetően van megírva a cselekmény. Van még hová fejlődni, de szórakoztató. A Harry Potter koppintást továbbra sem érzem. Inkább azt, hogy elég sok helyről származnak, – az inspirációk hatására – a részecskék. A vége lezárt, nem falat kaparós. :) Mindenképpen ajánlott olvasmány.


Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves

Morrigan Crow legyőzte a halálos átkot, kiállta a veszélyes próbákat, és felvételt nyert a rejtélyes Csudálatos Társaságba, a titokzatos Nevermoor azonban még számtalan felfedeznivalót tartogat számára. Ám hamar rá kell jönnie, hogy nem minden varázslat a jót szolgálja.

Morrigan a Társaság új tagjaként azt reméli, hogy végre igazi családra és barátokra lel. Csudákra számít, kalandokra és felfedezésekre, de kiderül, hogy a Társaság egyetlen dologgal akarja megismertetni: a Csudamívesek által elkövetett rémtettekkel. Ráadásul valaki zsarolja a társait…

És ami a legrosszabb: az emberek sorra tűnnek el. Nevermoor fantasztikus városát, amely valaha a mágia biztonságos szigete volt, most félelem és gyanakvás fojtogatja…

A világhírű sorozat első kötete, a Nevermoor: Morrigan Crow négy próbája című ifjúsági regény 2017-es megjelenése óta szinte az egész könyvszakmát lázban tartja. Nem véletlen, hiszen sokak szerint a Harry Potter-könyvek méltó utódja született meg. A regény alig egy év alatt tömérdek díjat zsebelt be, 33 nyelvre fordítják le, a 9 részesre tervezett könyvsorozatból pedig a 20th Century Fox filmet is készít.

Hirdetés