zamil értékelése


zamil>!
Ed McDonald: Éjszárny

Vegyes érzésekkel vágtam a könyvnek, mert olvastam róla jót és rosszat is, bár nem vagyok az, akit ez befolyásolni szokott, de azért ott motoszkált mégis.
Szerencsére abba a táborba tartozok olvasás után, akinek a regény tetszett. Tetszettek a karakterek (még akkor is ha még mindig nehezen tudok megbarátkozni, hogy miért kell ennyi káromkodást adni manapság a karakterek szájába, oké tudom antihős, meg katona, de mégis!), a világépítésnél már hiányérzetem volt, nekem kevés volt, hogy van a perem és a Kárhozat és ennyi, a mágia rendszer, a különböző (korok) fegyverei viszont számomra jól muzsikáltak, érdekessé tették a világot.
A történet sok újdonságot nem rejt, főleg egy olyan olvasónak, aki ebben a zsánerben már sok mindent „túlélt”, de ettől függetlenül jól működött összességében, és nem hagyta, hogy unatkozzak, sodort magával és elég lendület volt benne, hogy a következő részt minél hamarabb a kezembe vegyem.
Akit megfogott a fülszöveg, annak bátran ajánlom, biztos jól fog szórakozni.


Ed McDonald: Éjszárny

Ed McDonald: Éjszárny

A széttört és szenvedő égbolt alatt terül el a Kárhozat végtelen és fertőzött sivataga, a halhatatlan Mély Királyai ellen vívott könyörtelen háború sötét mementója. A féktelen pusztítás lassan száz éve ért véget, amikor a Birodalom bevetette a Nall-gépezetet, az ismert világ leghatalmasabb fegyverét. Legyőzni azonban nem sikerült vele a királyokat, csupán kordában tartani – a mostanra romlott mágiával és vérszomjas démonokkal teli pusztaságban a halhatatlan uralkodók nagyon is éberek. Csak a megfelelő pillanatra várnak.
A fejvadász Ryhalt Galharrow jól ismeri a Kárhozatot. Amikor a hollót ábrázoló tetoválása életre kel, hogy előadja sürgető üzenetét, Galharrow az Éjszárnyakként ismert csatlósaival egy titokzatos nemesasszony keresésére indul az egyik távoli helyőrségbe. Egyikük sincs azonban felkészülve arra, amit ott találnak: a Mély Királyai nem félik többé a Nall-gépezetet, és óriási seregükkel megindulnak a Birodalom felé. Az egyetlen reményt egy rég halott varázsló öröksége jelentheti, ám az Éjszárnyak ideje fogytán van.

Hirdetés