zamil értékelése


zamil>!
Robin Hobb: Bolond kötelesség I-II.

Nagyon hiányzott már Hobb, Látnok és az egész Hét Hercegség.
Mindent megkaptam, amit egy folytatástól várok, szépen lassan bevezetve folytatva a történetet, ami 15 évvel később jár. Nem hagy kérdéseket az emberben, pont annyit kapunk az eltelt évekből, hogy ne legyen hiányérzetünk. Egyszerűen tökéletesen vezette fel az író az új kalandot, amiről nagyon nem is tudok mit mondani, mert csak a következő résszel fog igazán beindulni. Ritka az az író, aki úgy tud 1000 oldalt megírni, hogy egy percig se érezzem túlírtnak, ne érezzem, hogy fel kéne pörögnie az eseményeknek, hogy ne veszítse el az érdeklődésem, de Hobb ilyen. Olyan író, aki egy kávéházi szalvétáról is ódákat tudna nekem mesélni, nem hogy Látnokról, Bolondról, és Éjszemről. Ahogy az érzéseket papírra veti, talán arra senki nem képes, együtt hasad a szívem a karaktereivel, együtt visz táncba, ha kell és érzem a kard által vájt sebeket. Számomra ő az egyik nagy betűs író.
Már csak imádkoznom kell, hogy a folytatáson ne üljön sokat a kiadó.

2 hozzászólás

Robin Hobb: Bolond kötelesség I-II.

Robin Hobb: Bolond kötelesség I-II.

„Fantasy a javából. Robin Hobb könyvei igazi gyémántok a tengernyi cirkon közt.”
– GEORGE R. R. MARTIN

Látnok FitzLovag tizenöt évig önként vállalt száműzetésben élt, és szinte mindenki halottnak hitte. Egy nap azonban elszigetelt életét látogatók zavarják meg: régi mestere, aki az orgyilkosok módszereit tanította meg neki; egy vajákos, aki rég elveszett szerelmének visszatértét jósolja, valamint a Bolond, a Fehér Próféta, aki arra ösztönzi, hogy teljesítse be a végzetét.

Amikor aztán Kötelesség herceg nyomtalanul eltűnik az eljegyzése előtt, amely a Hat Hercegség békéjéről hivatott gondoskodni, Fitznek és társának, Éjszemnek nincs más választása: vissza kell térniük Kosvárba, hogy az ügy végére járjanak, és a Bolond, valamint az udvari vadászmester segítségével megtalálják és hazavigyék a trónörököst.

Azonban még Fitz sem számít arra, ami rájuk vár…

Hirdetés