Foxykahh értékelése


Foxykahh>!
Joe Abercrombie: Half a King – Az uralkodó

Egy egy „lebutított” tipikus Abercrombie könyv. A „nagy testvéreihez” képest kevesebb szereplővel, helyszínnel, fantasy elemmel, valamint kevesebb vérrel és intrikával operál. Ja és miért olyan tipikus? Csak mert bosszúregény. Valahol a tipikus young adult és a felnőtt fantasy közt helyezkedik el. Akik most ismerkednek a fantasyk világával azoknak nagyon jó belépő könyv lehet, de aki olvasta már Joe többi művét vagy más ilyen típusú könyveket (dark fantasy), azoknak könnyen hiányérzete támadhat. Klisés, egy fordulattól eltekintve szerintem nagyon kiszámítható, de az az egy azért rendesen meglepett. Számomra nagyon kevés a fantasy elem benne. Ezek ellenére egyáltalán nem rossz, nagyon gyorsan lehet vele haladni, sokkal olvasmányosabb, a karakterek szerethetők. Főleg, hogy szerintem a főszereplő és ismételten megint csak ezt a szót tudom erre használni, egy „lebutított” Tyrion a GoT-ból. Szóval kissé sekélyes világ, szerethető karakterekkel, de végeredményben egy korrekt könyv.


Joe Abercrombie: Half a King – Az uralkodó

Joe Abercrombie: Half a King – Az uralkodó

„Gyors, sodró történet tele árulással és bosszúval. Már az első oldalon magával ragadott, és nem is eresztett többé.”
George R. R. Martin
A Trónok Harca írója

Régen, mikor a világot Nap Anya és Hold Atya irányította, amikor a nomádok Tenger Anyához és Föld Atyához imádkoztak, Uthrikot, Gettföld nagyhatalmú királyát és trónörökösét, nagyobb fiát saját alattvalóinak cselszövése terítette le.
Yarvi, a kisebb fiú, a „félember”, aki úgy született, hogy jobb kezén egyetlen, görcsös ujj van, egy nap arra ébred, hogy király lett. A vékony fiú fejére azonban nagy a Királyi Fejpánt, s bár teljesen alkalmatlan a feladatra, mégis csatába indul, melyre halott apja helyett vezeti népét.
De hiába nyomorék, hiába kerül rabszolgasorsra, éles elméjével kitűnik társai közül, s a számkivetettek furcsa seregének élére áll. Yarvi útja talán éppen oda vezet vissza, ahonnan indult: cselszövők, árulók és királygyilkosok közé…

Hirdetés