ViveEe P értékelése


ViveEe P>!
Andrzej Sapkowski: A tó úrnője

Kissé szégyellem magam itt a sok méltató szót olvasva, mert úgy érzem nem ugyanazt olvastam.
A novellák nagyon jók voltak, utána a regényekben láttam a szépen összefűzött, felépített dolgokat, de ezek számomra egyáltalán nem izgalmas cselekménnyel voltak körülvéve, ami ezzel a számomra majdnem élvezhetetlen befejezéssel zárult. Ez a különböző síkok, idők közötti ugrálás egyáltalán nem tetszett, és bevallom, igazán nem is értem ez minek kellett. Talán a végén lévő számomra gondold ahogy akarod befejezéshez kellhetett, a lényeg, hogy nekem nem jött be.
És ahogy végiggondolom a könyvet, egyre inkább jóindulatúnak érzem a 3 csillagot.
A máguspáholy szerintem helykitöltőként funkcionált, mert igazából semmit nem tettek, ami előrevitt volna. A nagy hódító hadjárat ezzel az alakulással csak egy csomó elpocsékolt életet mutat nekem. Vilgeforz szálával sem érzem, hogy nagy volumenű csatát, vagy bármit kaptam volna.
Majdnem az összes számomra kedves mellékkarakter szálát rendkívül könnyen megoldotta az író, mert spoiler. Hát köszi…
A végén meg szörnyen fárasztott ez a spoiler.
Értem, hogy nem lehet minden rózsaszín lezárású, de ez számomra nem működött.
Tényleg sajnálom, de ez nagyon nem az én sorozatom lett.


Andrzej Sapkowski: A tó úrnője

Andrzej Sapkowski: A tó úrnője

Cirilla, a cintrai trónörökös a Fecske-toronyban eltűnik saját világáról, és olyan útra indul, ahová sem védelmezője, a fehér hajú vaják, sem mentora, a fekete hajú varázslónő nem követheti. Olyan útra, amelynek a végén a végzet várja – az a végzet, amelyről már oly sok látomás kísértette. Minden a helyére kerül, a kígyó a saját farkába harap, valami véget ér, és valami elkezdődik…
A Vaják-saga befejező kötetében Sapkowski még magához képest is elképesztő bravúrral ábrázol nagyszabású háborút és ugyanakkor az egyes ember drámai sorsát. Képzeletének és érzékletes leírásainak hatására megelevenednek előttünk az országok, városok és falvak, a tőle megszokott nézőpontváltások pedig gondoskodnak róla, hogy a sorsszőtte történet végét a lehető legalaposabb, legmélyebb módon kapjuk meg.

Hirdetés