Sillya értékelése


>!
Sillya
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Amint láttam, hogy előrendelhető lett, rögtön lecsaptam rá, mert az első kötet hatalmas kedvencem volt. Szerencsére az írónő hozza továbbra is a színvonalat, sőt a történet egyre érdekesebbé válik.

A történet ott folytatódik, ahol az első kötet abbamaradt és elég gyorsan belecsöppenünk az új információk áradatába, de szerencsére a szerző ezt olyan jól adagolja, hogy nem tűnik túl gyorsnak vagy túl soknak, hanem pont emészthető. Morrigan (és az olvasó is) azt hihette, hogy most már jobb sora lesz, de sajnos a baj csak tetőződött (de pont ettől vált izgalmassá a könyv). Szegény Morrigan-t sajnáltam, hogy mennyi ellenségeskedést kellett és kell elviselnie, de ez teszi érdekessé a karakterét. Eddig olyan főhősökről olvastam (főként a gyermekkönyveknél jellemző), akiket általánosságban szerettek és támogattak. Bár Morrigan is megkapja a kellő szeretetet, de ennyi gyűlölet és megvetés mellett sokkal nehezebb jót cselekedni, mint úgy, hogy mindenki támogat. Ezért érdekesebb Morrigan jelleme, mint az átlag hősöké. A világfelépítés is nagyon kreatív és érdekes. És úgy tűnik végre egy érdekes főgonosszal is találkozhattam, sokkal ravaszabb és titokzatosabb, mint amilyenek az ilyen stílusú történetekben szoktak lenni.

Nagyon szerettem ezt a kötetet is és a sorozat most már a kedvenceim közé tartozik. Sajnos a harmadik kötet még angolul se jelent meg, de alig várom, hogy olvashassam.


Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves

Morrigan Crow legyőzte a halálos átkot, kiállta a veszélyes próbákat, és felvételt nyert a rejtélyes Csudálatos Társaságba, a titokzatos Nevermoor azonban még számtalan felfedeznivalót tartogat számára. Ám hamar rá kell jönnie, hogy nem minden varázslat a jót szolgálja.

Morrigan a Társaság új tagjaként azt reméli, hogy végre igazi családra és barátokra lel. Csudákra számít, kalandokra és felfedezésekre, de kiderül, hogy a Társaság egyetlen dologgal akarja megismertetni: a Csudamívesek által elkövetett rémtettekkel. Ráadásul valaki zsarolja a társait…

És ami a legrosszabb: az emberek sorra tűnnek el. Nevermoor fantasztikus városát, amely valaha a mágia biztonságos szigete volt, most félelem és gyanakvás fojtogatja…

A világhírű sorozat első kötete, a Nevermoor: Morrigan Crow négy próbája című ifjúsági regény 2017-es megjelenése óta szinte az egész könyvszakmát lázban tartja. Nem véletlen, hiszen sokak szerint a Harry Potter-könyvek méltó utódja született meg. A regény alig egy év alatt tömérdek díjat zsebelt be, 33 nyelvre fordítják le, a 9 részesre tervezett könyvsorozatból pedig a 20th Century Fox filmet is készít.

Hirdetés