kecske értékelése


kecske>!
Robert Jordan: Conan Chronicles 1.

Három külön egységre is fel lehetne bontani az értékelést, mivel ez a könyv három Conan kisregényt tartalmaz, és egyesével elemezni őket, azonban teljesen fölösleges lenne.
Mindhárom remek szórakozást nyújt.
Mindent megkap az olvasó amit egy Conan történettől elvárna: egy izmos kimmériait fegyverrel, vagy kerek és telt női testrészekkel a markában, vért, vagy varázslat/nekromancia által megidézett szörnyek/démonok ereiben vér helyett csordogáló ragacsos nedvek fröcsögését. Kerek és telt testrészekkel megáldott lengén öltözött nőket, akik mind ahányan vannak orvul el akarják csábítani mindenki kedvenc barbár mészárosát.

Hiába Conan már egy letűnt kor hőse (kétlem, hogy mostanság új fejezet látna napvilágot(kivéve képregényben)), attól függetlenül ha követik a megfelelő receptet és egy kellően tehetséges személy írja Conan kalandjait, a végtelenségig lehetne folytatni. 150 oldalnyi hentelésre bármikor vevő vagyok. (most így belegondolva azért megnéznék egy modern antológiát, olyan nevekkel mint Abercrombie, Lawrende, Martin, stb…

Azért négy csillag mert, ugyan minden elvárásnak megfelelt és a hangulatot remekül hozta, no meg mégiscsak Jordan (már az Idő Kereke spoiler előtt is szerette részletesen jellemezni a hölgyek idomait, és előszeretettel emleget szőnyegeket), de a 2-ik és 3-ik történet túl sok ponton hasonlított egymásra, rengeteg volt az átfedés. Bár nem várok el világrengető változatosságot egy Conan történettől, de ha két egymásra mondjuk 40%-ban hasonlítő történet egymás után szerepel egy kötetben, akkor ott a végére picit elül az érdeklődésem. Meglátom majd, hogy a második kötetben milyen történetek vannak, (Destroyer, ami szintén nagyon fog hasonlítani a Defenderre és az Unconqueredre) de lehet érdemes lett volna ügyesebben variálni a sorrendet.

Mindenesetre jól szórakoztam és mivel nem a következő nagy eposzt kerestem, teljesen elégedett vagyok.


Robert Jordan: Conan Chronicles 1.

Robert Jordan: Conan Chronicles 1.

Before Robert Jordan conquered the bestseller lists with his phenomenally successful Wheel of Time series, he revived the legendary fantasy hero, Conan the Cimmerian. These widely acclaimed adventures introduced the world-famous barbarian to a new generation of readers.

This volume contains three tales, CONAN THE INVISIBLE, CONAN THE DEFENDER and CONAN THE UNCONQUERED, all of which feature the storytelling magic and epic splendour that have made Robert Jordan one of the best-loved fantasy authors of all time.

Hirdetés