Saille P értékelése


>!
Saille P
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Nekem nagyon tetszik ez az ifjúsági fantasysorozat, Jupitert imádom, bár tény, hogy törődhetne kicsit többet Morrigannel, (de hát pasiból van, mit várunk?!). Morrigan kalandjai és megpróbáltatásai, és az egész varázsvilág érdekes, a Hotel és személyzete nagyon aranyos, a szereplők nem egysíkúak, hisz párszor kiderül, hogy akit bizalmunkba fogadnánk Morrigannel együtt, abban lehet a legnagyobbat csalódni, míg a félelmetesebb szereplők pont Morrigan érdekében cselekszenek. Mondjuk az néha idegesített, mikor csakazértse mondunk el valakinek valamit, így persze mindenki félig vakon futkos a veszélybe…. Ezt a klisés megoldást igazán lehetne helyettesíteni valami hihetőbb akadályokkal, de egye kukac, itt elmegy. spoiler Szóval egy igazán egyedi világ és kalandos történet, és várom a további folytásokat!!!


Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves

Morrigan Crow legyőzte a halálos átkot, kiállta a veszélyes próbákat, és felvételt nyert a rejtélyes Csudálatos Társaságba, a titokzatos Nevermoor azonban még számtalan felfedeznivalót tartogat számára. Ám hamar rá kell jönnie, hogy nem minden varázslat a jót szolgálja.

Morrigan a Társaság új tagjaként azt reméli, hogy végre igazi családra és barátokra lel. Csudákra számít, kalandokra és felfedezésekre, de kiderül, hogy a Társaság egyetlen dologgal akarja megismertetni: a Csudamívesek által elkövetett rémtettekkel. Ráadásul valaki zsarolja a társait…

És ami a legrosszabb: az emberek sorra tűnnek el. Nevermoor fantasztikus városát, amely valaha a mágia biztonságos szigete volt, most félelem és gyanakvás fojtogatja…

A világhírű sorozat első kötete, a Nevermoor: Morrigan Crow négy próbája című ifjúsági regény 2017-es megjelenése óta szinte az egész könyvszakmát lázban tartja. Nem véletlen, hiszen sokak szerint a Harry Potter-könyvek méltó utódja született meg. A regény alig egy év alatt tömérdek díjat zsebelt be, 33 nyelvre fordítják le, a 9 részesre tervezett könyvsorozatból pedig a 20th Century Fox filmet is készít.

Hirdetés