fekiyeti79 P értékelése


fekiyeti79 P>!
Szűcs Gyula – Lakatos István – Wajzer Csaba – Tálosi András – Varga Bálint Bánk – Varga Péter – Németh Áron: Képtelen történetek, másvilági mesék

Úgy érzem egy ilyen új, (hazánkban mindenképp) egyedi kezdeményezés kapcsán említést kell tenni a kiadvány hibáiról, mindenekelőtt azért, hogy a készítők okulhassanak belőle, tisztában legyenek azzal, hogy a lelkesedésen kívül mire figyeljenek a későbbiekben… De tudjátok mit? Pont le…. teszek rá!

Tinédzserként szinte zsákszámra hordtam haza a (többnyire horror és sci-fi) filmeket tékából. Minden sz.rt megnéztem, aminek kicsit is megfogott a borítója, rengeteg B-, C-, D-, Zs-, meg „mittoménmilyen” kategóriás rettenet megfordult a lejátszómban, amik között azért elvétve akadtak „gyöngyszemek” is.
Számomra ezt a korszakomat idézte fel ez a kötet, azzal a különbséggel, hogy mindegyik történetet élveztem, vagyis egy olyan kupacba sikerült most belenyúlnom, ami csak „gyöngyszemeket” tartalmazott.
A rövidebb-hosszabb képtelen történetek-, a keretként szolgáló-, illetve a kötetet záró képregény egyikébe sem tudnék, és nem is akarok belekötni. Majd megteszik helyettem mások…

Három novellát szeretnék kiemelni néhány gondolat erejéig.
Az egyik rögtön az első, a Buta kis kövér kutya, amin baromira beidegeltem magam. Két kutyánk is van, mindkettő befogadott, az egyik ráadásul tél közepén lett kirakva a házunk elé, mert gazdája már lusta volt még cca. 500 méter menni a közeli menhelyig. Szóval ez a történet egy kicsit érzékenyebben érintett.
A másik kettő a Vérvörös szilveszter és a Pokol a tanyán. Ezek egy nagyobb világ kiragadott részei és szívesen olvasnék még a szereplők további „kalandjairól”!

Egyébként nem tudnék kiemelkedő alkotást mondani a kötetből, mindegyik egy kicsit más, mind más miatt, de – mint említettem volt – nekem az összes tetszett!
Így tovább! Részemről jöhet a következő!

2 hozzászólás

Szűcs Gyula – Lakatos István – Wajzer Csaba – Tálosi András – Varga Bálint Bánk – Varga Péter – Németh Áron: Képtelen történetek, másvilági mesék

Szűcs Gyula – Lakatos István – Wajzer Csaba – Tálosi András – Varga Bálint Bánk – Varga Péter – Németh Áron: Képtelen történetek, másvilági mesék

A kutya, aki egyedül védelmezi a világot a mélységlakó, csápos szörnyetegtől. Az okkult nyomozó, aki évezredes mítoszok nyomába ered London utcáin. A bürokrata, aki nem fél szembeszállni a túlvilági hatalmakkal. A fiatal rabló, aki nem is sejti, miféle entitás vár rá a sikátorok sötétjében. A kiégett zsaru, aki próbál emberséges maradni az állatok bűntől fuldokló városában. A rendőr, aki ördögűzésre vállalkozik az Osztrák-Magyar Monarchia babonás végein. És a barbár, akinek az Apokalipszis után a budai vár romjai közt kell meglelnie a hírhedt Necronomicont. Hét főhős – hét történet. Mindegyik egy-egy olyan magyar képregényszerző műve, akitől nem áll távol a kép nélküli mesélés sem. De a kötet nemcsak novellákat tartalmaz: egy izgalmas sci-fi képregény köti össze a krimi és a horror határmezsgyéjén lebegő írásokat. Reméljük, e különleges műfaji elegy a kedves olvasó tetszését is elnyeri!

Hirdetés