fülcimpa értékelése


>!
fülcimpa
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Huszon éves korom elejétől BJ imádó vagyok, mind könyvekben, mind filmekben, bizony, ez már így marad.
(Külföldön élő barátnőmmel tettük azt többször, ha meglátogattuk egymást alapzajnak ment az első két részből az egyik film, bizonyára beteges, de egészen kellemes volt ennyire betegnek lenni és nagyokat röhögni újfent a már ismert poénokon.)
Ez a mostani kis könyvecske is bejött, igaz ismertem a történetet a moziból, ahol vinnyogva, sikítozva kacagtuk betegre magunkat – érdekes, csak mi, az emberek annyira punnyadtak, mégis milyen vicces filmecskére vágynak? –, bár némi különbség felfedezhető, de jó volt, nagyon is, nem bánom, hogy kikölcsönöztem, kellett ez a könnyed lazaság ebben a húsvéti elromlós időben, így nincs további huza-vona, célba veszem a 3. részt, mert az már saját, ugyanúgy, mint az első kettő. Várom.


Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Bridget Jonest egyre többet kínozzák az Önelégült Anyák, folyton figyelmeztetve rá, hogy ketyeg a biológiai órája: most kell szülnie, ha még szülni akar valaha. Meg hát maga Bridget is már mindenhol terhes anyákat lát. Igaz, továbbra sem veti meg az italt, és ez hallucinációkat is okozhat – de ez biztos, hogy folyton klasszikus Bridget Jones-os helyzetekbe sodorja őt. Mondjuk, romantikusnak látszó röpke kalandokba.
És egyszer csak Bridget azt gyanítja, hogy elkezdődött nála a klimax. De egy terhességi teszt hamar kideríti, hogy nem erről van szó. Bridget terhes! Áldott állapotban van! Igaz, nem egészen úgy esett meg a dolog, ahogy álmodott róla, de attól még boldog. Már amennyire boldog lehet a kismama, akinek agyában az ultrahangos vizsgálat és a terhestorna megható (vagy épp vicces) pillanataiban is egyre az dörömböl az agyában: „De ki az apa?”

Hirdetés