donzella P értékelése


donzella P>!
Joe Abercrombie: A királyok végső érve

Azt hiszem megtaláltam azt az írót, aki vetekedhet G.R.R. Martinnal, abban a tekintetben mindenképpen, hogy nyírjuk ki a szerethető, az olvasók számára kedves szereplőket (legalábbis az enyémek közül 90%-ot sikerült).

És ki itt a szerethető karakter? Mind gyilkosok – más, más okból – de ez még nem változtat a tényen, hogy azok. Ám próbálnak jobb emberek lenni – már aki – és minél jobban igyekeznek, annál több vér folyik. De ezzel együtt, a gyarlóságukért szerethetők.

Sokat adtam volna ha az utolsó 2-3 fejezet nem születik meg, ilyen keserű dicsőséget, és még az utolsó oldalon is egy összecsapást nehéz elfogadni, ha nincs folytatás, mert szeretnénk boldog véget… De hát reálisan kell nézni ezeket a dolgokat…


Joe Abercrombie: A királyok végső érve

Joe Abercrombie: A királyok végső érve

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kilencujjú Logenre talán az utolsó párbaj vár, de az nem lesz semmi. Odafent északon dúlnak a harcok, Északföld királya keményen küzd, és csak egyetlen ember állíthatja meg. Legrégebbi barátja és legrégebbi ellensége. Itt az idő, hogy a Véres Kilences hazatérjen.
Glokta elöljáró, akinek a kelleténél több gazdája, ám a kelleténél kevesebb ideje van, egy teljesen másféle harcot vív. A titokzatos csaták közepette senki nem érezheti magát biztonságban, és senki nem bízhat a másikban. Mivel a kardforgatás már rég nem az erőssége, egyáltalán nem bánja, hogy a zsarolás, a fenyegetés és a kínzás sosem mennek ki a divatból.
Jezal dan Luthar eldöntötte magában, hogy a győzelem kivívása túlontúl fájdalmas folyamat, ezért hátat fordított a katonáskodásnak, hogy a szeretett nővel élhesse egyszerű életét. Csakhogy a szerelem is fájdalmas tud lenni a dicsőségnek pedig megvan az a rút szokása, hogy akkor éri utol az embert, amikor az a legkevésbé számít rá.
Miközben az Unió királya a halálos ágyán fekszik, a parasztok lázonganak, a nemesek pedig egymással hadakoznak a koronájáért, mégsem gondolja senki, hogy az ország szívére a háború árnyéka vetülhet. Csak az Első Mágusnak vannak tervei a világ megmentésére, ezek azonban kockázatokkal járnak. És a legrettenetesebb kockázat mind közül az Első Törvény megszegése.

„Lélegzetelállító pillanatok, nagyszerű karakterek és száraz, komor nevetés.” – Dreamwatch

Hirdetés