kecske értékelése


kecske>!
Scott Lynch: Locke Lamora hazugságai

Maximalisán elégedett vagyok. Egy könyv Guy Richie stilusaban. Egy remek könyv. Nem mondom, hogy világrengeto csoda, viszont egy egyéniséggel, fordulatokkal, humorral teli törtenet. Ami meglepő extra volt, hogy a leirások élvezetesek és élénkek voltak, pont megfelelő mennyiségben.
Az első oldaltól az utolsó oldalig szórakoztatott.
@David_R_Blake barátom mondta, hogy nekem nem tetszene, túl velencés, olaszos, és ebben igaza is volt, a világa nem ragadott meg különösebben, (a karakterei sem ha már itt tartunk), ugyanakkor egy üditoen friss élmény volt a megszokott fantasyk sorában. A zsonglőrködés a hazugságokkal a megtévesztesek és mindez ahogy az olvasó elé tarja, már-már fergeteges. A fordulatok pedig abszolút ütősek. 85%ban.
Meg egy: a párbeszédek olyat természetesek és könnyedek, hogy azt tanítani lehetne.. [Take that Sanderson! ]
Remélem a további részek is tartják ezt a szintet (ha ennyit tudnak az mar nekem elég), no meg hogy a válás nem viselte meg tulságosan Lyncet és a hosszú szünet a folytatásokban nem ahhoz vezet amihez altalában.
Önállóan is élvezhető olvasmány nem hagy égető úrt maga után, nem ordít a folytatásért, habár kellően felkelti rá az igényt..
Ha ez egy ebed lett volna, azt mondanám: „köszönöm, nagyon jól esett”


Scott Lynch: Locke Lamora hazugságai

Scott Lynch: Locke Lamora hazugságai

Camorr városa épp olyan, mint középkorunk Velencéje – leszámítva furcsa és felkavaró épületeit, melyeket egy ősi, idegen faj emelt, az árnyékukban megbúvó méregkeverő fekete alkimistákat és a mindenki által rettegett varázslókat. Ebben a városban él az ifjú Locke Lamora, aki csak annyiban emelkedik Camorr több százezer lakója fölé, hogy bármelyiküket bármikor képes becsapni művészetté fejlesztett szélhámosságával.
Senki sem sejti, hogy a legendás Camorr Tövise, a legyőzhetetlen kardvívó, a szegények barátja, a mestertolvaj, akinek a falak sem jelentenek akadályt, nem más, mint a jellegtelen külsejű, a víváshoz alig értő Locke Lamora. és bár valóban a gazdagoktól lop – hiszen ki mástól lenne érdemes? –, a szegények soha nem látnak a zsákmányból egyetlen rezet sem. Locke ugyanis kizárólag saját magának, valamint szorosan összetartó csapatának, az Úri Csirkefogóknak dolgozik.
Camorr ősi városának szeszélyes és színes alvilága az egyetlen hely, amit a tolvajbanda tagjai valaha otthonukként ismertek, ám most egy titokzatos háború darabokra szaggathatja ezt a világot. Locke és barátai gyilkos játszmába keverednek, és hirtelen a puszta létükért kell küzdeniük…

A „Locke Lamora hazugságai” mesterien ötvözi az urbánus fantasy gazdag képzelőerejét a kalandregények könnyedségével, szórakoztató és nemegyszer megrázó élményt nyújtva az újdonságra vágyó olvasóknak.

Hirdetés