tinuviel89 értékelése


>!
tinuviel89
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Magával ragadott, ahogyan az első rész is. Izgalmas a világfelépítés. Sötétebb, komorabb ez a rész. Fura, hogy a „felnőttek” soha nincsenek jelen. Morrigan pártfogója állandóan küldetésen van, de mégis mindent a gyerekek oldanak meg.
Jó és rossz között nincs egyértelmű vonal. Sokat foglalkozik a könyv a látszattal, és a csoporttal. Ami zavar, a történet fő szála még mindig túl “potteres”. Szerencsére sok eredeti ötlet van benne, ami bőven kárpótol.


Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves

Morrigan Crow legyőzte a halálos átkot, kiállta a veszélyes próbákat, és felvételt nyert a rejtélyes Csudálatos Társaságba, a titokzatos Nevermoor azonban még számtalan felfedeznivalót tartogat számára. Ám hamar rá kell jönnie, hogy nem minden varázslat a jót szolgálja.

Morrigan a Társaság új tagjaként azt reméli, hogy végre igazi családra és barátokra lel. Csudákra számít, kalandokra és felfedezésekre, de kiderül, hogy a Társaság egyetlen dologgal akarja megismertetni: a Csudamívesek által elkövetett rémtettekkel. Ráadásul valaki zsarolja a társait…

És ami a legrosszabb: az emberek sorra tűnnek el. Nevermoor fantasztikus városát, amely valaha a mágia biztonságos szigete volt, most félelem és gyanakvás fojtogatja…

A világhírű sorozat első kötete, a Nevermoor: Morrigan Crow négy próbája című ifjúsági regény 2017-es megjelenése óta szinte az egész könyvszakmát lázban tartja. Nem véletlen, hiszen sokak szerint a Harry Potter-könyvek méltó utódja született meg. A regény alig egy év alatt tömérdek díjat zsebelt be, 33 nyelvre fordítják le, a 9 részesre tervezett könyvsorozatból pedig a 20th Century Fox filmet is készít.

Hirdetés